DDC Beton üzletág

A Duna-Dráva Cement Kft. Beton üzletága a vállalat transzportbeton-gyártó egységeként, széles termékpalettát kínálva, az elvárható legmagasabb színvonalon szolgálja ki vevőit az ország bármely pontjáról is legyen szó. A szokványos, illetve különleges, például szulfátálló, vízzáró vagy éppen kopásálló betontípusok modern, a kor kihívásainak teljes mértékben megfelelő betonüzemekben, a legkorszerűbb vezérlési technika használata mellett kerülnek előállításra. Az üzletág a DDC jóvoltából erős alapokon nyugvó, biztos háttérrel rendelkezik, ahol a transzportbeton gyártás mellett a helyszínre szállítás és a betonpumpával történő továbbítás is a szolgáltatások közé tartozik.

Minőségbiztosítási tevékenységünk részeként az előállított betontermékek ellenőrzésére, integrált minőségirányítási rendszert üzemeltetünk, amely a transzportbeton gyártás, termékfejlesztés és értékesítés területeire egyaránt kiterjed. A TÜV Rheinland InterCert Kft. által tanúsított ISO 9001:2008 rendszert az üzletág összes telephelye alkalmazza. A környezettudatosság iránti elkötelezettség részeként, a rendszer továbbfejlesztésének érdekében 2011-ben a budapesti központban és a debreceni betonüzemben is bevezetésre került az ISO 14001:2004 környezetirányítási rendszer, amelyet az elkövetkezendő években az üzletág összes többi betonüzeme is implementál majd.

A Duna-Dráva Cement Kft. leányvállalatával, a Beton Technológia Centrum Kft.-vel szorosan együttműködve üzemi gyártásellenőrzést működtetünk, amely a gyártás folyamatos, dokumentált, a vonatkozó műszaki előírásoknak megfelelően történő belső ellenőrzését jelenti. A folyamatos gyártásellenőrzés az előírt gyakoriságú és körű vizsgálatok végzésére (mintavételek, minőségi vizsgálatok), új betonreceptúrák kikísérletezésére, valamint termékválasztékunk bővítésére is kiterjed.