2017 május 18

Madárbarát közösség Pécs szívében

Megnyitotta kapuit a Pécsi Éltes EGYMI madárbarát iskolakertje, amely a természet tapasztalat útján történő megismerésében segíti majd a diákokat. A speciális nevelési igényű gyermekek mellett a környező intézmények is használhatják majd a kertet.​

A Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a DDC Zöld Megoldás-pályázatának keretében nyert támogatást az iskolakert létrehozására, a projekt megvalósulásához 1,5 millió forint támogatással járult hozzá a vállalat. A kert a speciális nevelési igényű gyermekek oktatását segíti majd azáltal, hogy közelebb hozza számukra a természetet, segíti őket a zöld szemléletmód elsajátításában. A projekt példaértékű a helyi közösségek összefogásában, az értékek megosztásában. A környéken ugyanis több, gyermekek nevelésével foglalkozó intézmény is található, az iskolakert pedig nyitott lesz számukra is; a szomszédos óvodába járó gyermekek és a Baptista Szeretetszolgálat Széchenyi István Általános Iskola tanulói egyaránt használhatják majd az udvart.

Az iskolakert ünnepélyes átadóját május 17-én tartották, amelyen az intézmény vezetése és a DDC képviselői is tiszteletüket tették. Az eseményen Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket, a DDC részéről Müller Ádám műszaki vezérigazgató-helyettes úr osztotta meg gondolatait a projekt kapcsán. A diákok műsorát követően adták át a DDC és az intézmény képviselői a madárbarát iskolakertet.

Tekintse meg a DDC Zöld Megoldás-pályázat további aktuális projekteit, valamint a korábbi években megvalósult projektjeit honlapunkon!

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető
Tel.: 
+36 27 511 737
Fax: 
+36 27 511 612
Kőhídpart dűlő 2.
Vác
2600
Magyarország