2017 június 1

Madárdaltól Kneipp-túráig: csodakert Komlón

Pécs és Beremend után a komlói Hunyadi utcai tagóvoda is madárbarát „Csodakerttel” gazdagodott. A létesítmény a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának keretein belül valósult meg, célja a legkisebbek zöld szemléletmódjának kialakítása és az egészségük megőrzése.
A környezetbarát gondolkodás egyre inkább teret nyer mindennapjainkban. A tudatos életmódot mindenekelőtt kicsiben, egyszerű lépésekkel kezdve tudjuk elsajátítani, amelyben nagy szerepet kap a fiatal generáció. Gyermekeink és unokáink viszik ugyanis tovább a környezettudatosság értékeit, ezért is fontos, hogy a természet iránti érzékenységük már fiatal korban kialakuljon.

E szempontokat tartotta szem előtt a komlói Zöldike Alapítvány is, amikor a helyi óvoda (Komló Városi Óvoda Hunyadi utcai Tagóvodája) „Csodakertjének” létrehozása mellett döntött. A környezettudatos nevelést előtérbe helyező projekt a már megkezdett zöld törekvések továbbfejlesztése, amelyhez a Duna-Dráva Cement Kft. nem kevesebb, mint 1 millió forint támogatással járult hozzá.

A madárbarát kertet június 1-jén adta át ünnepélyes keretek közt a tagóvoda vezetője, Tillinger Zsófia és Guth Zoltán, a Duna-Dráva Cement Kft. kommunikációs vezetője. A gyerekek nagy érdeklődéssel fogadták a kertet, ahol a kreatív játékok segítségével megcsodálhatták a különböző madárfajokat. A résztvevőket „Zöld büfével” várta az óvoda.

Tekintse meg a DDC Zöld Megoldás-pályázat további aktuális projekteit, valamint a korábbi években megvalósult projektjeit honlapunkon!

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető
Tel.: 
+36 27 511 737
Fax: 
+36 27 511 612
Kőhídpart dűlő 2.
Vác
2600
Magyarország