DDC Beton Üzletág

A Duna-Dráva Cement Kft. Beton Üzletága a vállalat transzportbeton-gyártó egységeként, széles termékpalettát kínálva, az elvárható legmagasabb színvonalon szolgálja ki vevőit az ország bármely pontjáról is legyen szó. A szokványos, illetve különleges, például szulfátálló, vízzáró vagy éppen kopásálló betontípusok modern, a kor kihívásainak teljes mértékben megfelelő betonüzemekben, a legkorszerűbb vezérlési technika használata mellett kerülnek előállításra. Az üzletág a DDC jóvoltából erős alapokon nyugvó, biztos háttérrel rendelkezik, ahol a transzportbeton gyártás mellett a helyszínre szállítás és a betonpumpával történő továbbítás is a szolgáltatások közé tartozik.

Minőségbiztosítási tevékenységünk részeként az előállított betontermékek ellenőrzésére, integrált minőségirányítási rendszert üzemeltetünk, amely a transzportbeton-gyártás, a termékfejlesztés és az értékesítés területeire egyaránt kiterjed. A QUALI-CERT Kft. által tanúsított MSZ EN ISO 9001:2009 rendszert az üzletág összes telephelye alkalmazza. A környezettudatosság iránti elkötelezettség részeként, a rendszer továbbfejlesztésének érdekében 2011-ben két betonüzemünkben is bevezettük, majd 2016-ban az összes üzemre kiterjesztettük az MSZ EN ISO 14001:2005 környezetirányítási rendszert, valamint ezzel egy időben tanúsítattuk az üzemeket az MSZ 28001:2008 (18001:2007) a Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság  Irányítási Rendszere (MEBIR) szerint is.  

A Duna-Dráva Cement Kft. leányvállalatával, a Beton Technológia Centrum Kft.-vel szorosan együttműködve üzemi gyártásellenőrzést működtetünk, amely a gyártás folyamatos, dokumentált, a vonatkozó műszaki előírásoknak megfelelően történő belső ellenőrzését jelenti. A folyamatos gyártásellenőrzés az előírt gyakoriságú és körű vizsgálatok végzésére (mintavételek, minőségi vizsgálatok), új betonreceptúrák kikísérletezésére, valamint termékválasztékunk bővítésére is kiterjed.