Gyakornok program a DDC-nél

Lehetőséget biztosítunk fiatal diplomások számára, hogy átfogóan megismerhessék vállalatunk működését, az iparágban alkalmazott technológiákat és módszereket. Célunk, hogy a vállalatcsoportba bekerülő gyakornokok megfelelő háttértudással rendelkezzenek a későbbi hatékony, innovatív együttműködéshez. A trainee program alatt a résztvevők megismerkednek a Duna-Dráva Cement Kft. üzletágaival és az üzletágakhoz kapcsolódó egyéb szervezetek munkájával. Gyakornokaink egy interjú keretében számoltak be eddigi élményeikről.

 

Régert Ádám: 2014-ben kerültem a Beremendi Gyárba, ahol édesapám is dolgozott. Ő volt az, aki megismertette velem a cementgyárat, ezért gondoltam én is megpróbálom. Az egyetemen gépészmérnöki diplomát szereztem, majd ezt követően jelentkeztem a gyárba. Munkába állásom egy három éves, trainee – gyakornoki – programmal kezdődött, amely egy próbaidőszak volt a gyárban. A program hasznosnak bizonyult, sok tapasztalattal lettem gazdagabb. Jelenleg a cementüzletágban dolgozom, de a gyakornoki program lehetőséget adott arra, hogy a kavics- és a betonüzletágban is eltöltsek 2-2 hónapot, amelyet végig dokumentáltam. 

Miről szólt ez a dokumentáció?

Amely üzemben vagy területen eltöltöttem egy bizonyos időt, arról egy összefoglalót, beszámolót készítettem. Leírtam, hogy a betonüzemek hogyan működnek, milyen berendezéseket használnak, és a beton esetében milyen receptúráik vannak. Ezt minden üzletágban végig vezettem. A cementüzletágat is ily módon megismerhettem, ahol az üzemvezető mellé kerültem, így az ő munkáját is megismerhettem. Ezután következett egy hosszabb periódus, amikor Beremenden a vezérlőben fél évet dolgoztam délutáni és éjszakai műszakban. A vezérlő nagyon jó alapot biztosított, magabiztosságra tehet szert az itt dolgozó. 

Pályakezdőknek szóló további információért kattints ide!
Jelenleg mivel foglalkozol? Mi a terved a jövőre nézve?

MCC tervező vagyok, azaz Beremenden a karbantartási osztályon költségterveket, karbantartási terveket készítek. Emellett a másodlagos feladóvonalak és szénőrlés rendszer karbantartásáért felelek. A terveim között szerepel, hogy később vezetővé váljak. Mindig azt nézem, hogy milyen voltam, amikor elkezdtem, és most milyen vagyok. Elmondhatom, hogy ráléptem a fejlődés útjára. Azt veszem észre magamon, hogy teljesen más lettem, amióta belecsöppentem a gyár mindennapjaiba. Kezdetben minden olyan idegen volt számomra, de most már sokkal magabiztosabb vagyok. A fejlődésemhez nagyban hozzájárult a Duna-Dráva Cement Kft., hiszen ez egy nagyvállalat, amelynek nemzetközi porondon is olykor meg kell nyilvánulni, például Heidelbergben.

Mit üzensz a most csatlakozónak?

A nyitottság nagyon fontos, legalább annyira, mint a befogadóképesség. Az angol nyelv használata nagy szerepet kap, mert vannak információk, amelyekhez magyarul nem férünk hozzá. Fő a pozitivitás, és sosem szabad feladni.

Ferencz Terézia: A A Miskolci Egyetem Bánya-és Geotechnikai szakirányára jártam, majd a Budapesti Bányafelügyeletnél dolgoztam, ahol három év után úgy kezdtem azt érzeni, hogy új kihívásokra vágyok. Ezt követően jelentkeztem a DDC Kavicsüzletágába, ahol 2018 októberében kezdtem. A munkába állásom az átmeneti leálláskor kezdődött, így még a zsúfolt, munkával teli hétköznapok váratnak magukra.

Milyen feladatokat csináltál eddig?

Táblázatokat készítettem a bányákról és engedélyekről, valamint Google Earth térképet az elhelyezkedésükről. Elkezdtük rendbe rakni az ócsai és az alsózsolcai bányák hatósági részét, hogy a papírokkal minden rendben legyen egy esetleges ellenőrzés során. Három évig dolgoztam a szakma hatósági oldalán, jelenleg az ipart próbálom megismerni.

Mi volt az első benyomásod a vállalatról?

Nagyon szeretek itt dolgozni, mivel korábban hivatali életet éltem, és ahhoz képest ez nagy változás volt. Arra vágytam, hogy beinduljon és pörögjön az élet. Annak ellenére, hogy egy nagyvállalatról beszélünk, nem érzem azt, hogy kizsákmányolnák az embereket, hiszen baráti, családias hangulat fogad minden nap, és gyakornokként sem érzem azt, hogy kihagynak dolgokból.

Mik a terveid? 

Egyelőre ezt az egy évet szeretném megnézni, hogy hogyan fejlődök. Ha a vállalatnál maradok, szeretnék később magasabb pozícióban dolgozni.

Régert Ádám: A gyakornok program alatt kevésbé érzed a felelősséget, míg később minden döntésért te felelsz, például ha nagy összegekről kell dönteni. Éppen ezért minden döntést mérlegelni kell.

Ferencz Terézia: A pályakezdőnek én is azt ajánlom, hogy szorgalmazzák az angolt és legyenek nyitottak. Fontos, hogy ne ijedjenek meg attól, hogy a létra alján kezdenek.

Varga Ádám: Én Környezetmenedzsment szakirányon végeztem a Corvinuson. 2016 óta dolgozok itt kisebb nagyobb kihagyásokkal. 2016 nyarán 2 hétig voltam nyári munkán, és 2017-ben itt csináltam a szakmai gyakorlatom, ami 12 hét volt. A biztonságtechnikán is dolgoztam gyakornokként, jelenleg értékesítési gyakornok pozíciót töltök be a cementüzletágban.

Régert Ádám és Varga Ádám
Mik voltak az eddigi feladataid? Milyenek az eddigi benyomásaid, kikkel dolgoztál együtt?

Eddig nagyon pozitív a benyomásom, mind a biztonságtechnikán, mind pedig az értékesítésen. Jó érzés, hogy emberként kezelnek még így gyakornokként is, ellentétben sok multival. Itt odafigyelnek ránk. Az értékesítés nagyon tetszik, főleg a szabadsága, hogy sok helyre mennek, érdekes a munkájuk és rengeteg emberrel, partnerrel találkoznak. Minden partner más, sokszínűek és különböző módon kell őket kezelni. A biztonságtechnika is érdekes volt. Számos prezentációt fordítottam le angolról, amiket továbbítottunk a vezetőségnek vagy a munkatársaknak. Megismerkedtem a másodlagos tüzelőanyag programmal, melynek során sokszor Olaszországból, Szlovéniából szállítják a tüzelőanyagokat. Olyan információval gazdagodtam, amelyek meglepőek voltak számomra.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Nagyon érdekel a fenntartható fejlődés. Ha ezzel foglalkozhatnék, az nagyon jó lenne, de az értékesítés is legalább ennyire vonz. A diplomamunkámat pedig a cementgyár fenntarthatóságával kapcsolatban írom. 

Mit tanácsolsz a fiatal generációnak?

Ajánlani tudom a DDC-t a pályakezdőknek, ha a multinacionális vállalatok kultúráját meg szeretnék ismerni egy családias környezetben. Lehetőségeket is rejt, nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is, heidelbergi szinten, ha valaki tényleg nagyon jó. A motiváció elengedhetetlen, ha valaki tényleg meg akarja ismerni, hogy milyen folyamatok mennek végbe a gyárban. Egy év alatt a gyakornokok szinte azonos területeken mennek át, mindent egy kicsit megismerünk. Ha valakiben az érdeklődés csírája megvan ezekre, az már jó. 

Régert Ádám: A trainee program után kicsit kinyílik az egész. Kaphatsz egy pozíciót és elkezdhetsz dolgozni, vagy ott van a JET program, ami gyakornok program után egy következő lehetőség. A programok nem csak szakmailag hasznosak, de emberi oldalról megközelítve is, hiszen a különböző országokban élőkkel és a kultúrájukkal is lehetőségünk van megismerkedni. 

Parragi Sándor: 2016 nyarán kezdtem el szakmai gyakorlatomat a gyárnál. Ezt követően fél éves részmunkaidős szerződést kötöttünk, ugyanis már csak egy félévem volt az egyetemből. Miután letelt a fél év - 2018 márciusában - történt egy szerződésmódosítás, akkor átvettek teljes munkaidőbe. Egy hónapra rá kaptam az értesítést, hogy bekerültem egy induló gyakornoki programba. Ennek a keretein belül a cementgyár működését megismerjük, a nyersanyagkészítéstől a végtermék eladásáig. Mivel én a karbantartás és termeléshez tartozom, ezért az irodai munka mellékvágányra került, de azért belekóstoltam az értékesítésbe is, persze nem olyan részletesen, mint a termelésbe. Villamosmérnöki végzettségem miatt a villamos területekre helyeztük a hangsúlyt, de magába a termelési folyamatokba is beleláttam. Volt szerencsém látni egy robbantást is a Sejcei Mészkőbányában, ami nagyon izgalmas volt. Mivel én később csatlakoztam a programba így néhány terület megismerése kimaradt, például a labor, meg az őrlőüzem, de ezeket majd szeretném én is bepótolni. A kemencénél is eltöltöttem egy kis időt, amely után sor került az első beszámolóra.

Régert Ádám: Nálunk először 1 év után volt egy beszámoló, majd a következő a 3. év után, ami mindent magába foglalt. Másfél órás előadást tartottam, ráadásul angolul.

Ferencz Terézia, Varga Ádám: Mi most készülünk az első prezentációnkra, amire februárban kerül sor.

Parragi Sándor: Az első visszajelzések nagyon pozitívak voltak, nem gondolták volna, hogy néhány hónap alatt ennyi mindent megtanulunk és megtapasztalunk. A második beszámolót tavaly decemberben tartottuk, a Kavicsüzletágnál, a Betonüzletágnál, a Cementértékesítésnél, a Beszerzésnél és SSC-n szerzett tapasztalatokról. Feladatként az Ócsai Kavicsbánya villamos területének felmérését kaptam, melynek fejlesztésére javaslatot is tettem a vezetőség felé a prezentáció végén. A gyakornoki programom során megismert kollégák többségét ismertem édesapám révén, emiatt szerencsésnek érzem magam, hiszen megkönnyítette a beilleszkedést.

Parragi Sándor és Ferencz Terézia
Hogyan fogadták?

Érdeklődően, és szívesen megnéznék a javaslatot mélyebben kidolgozva is. A gyakornoki programomból még hátravan néhány terület, ha minden jól megy, februárban én is befejezem. Az elmúlt időszakban volt alkalmam külsős partnereket is fogadni a gyárban, és tárgyalni velük a kopóalkatrészekről angol nyelven.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? A Duna-Dráva Cement Kft.-nél szeretnél dolgozni?

Mikor lejár a program, érdeklődve várom, hogy kapok-e további ajánlatot a vállalattól, hiszen úgy tapasztaltam, szükség lenne további munkaerőre. Üzemi vezető asszisztenseként el tudom képzelni magam. Olyan pozícióban dolgoznék, amely lehetőséget ad arra, hogy kint terepen is hasznossá tegyem magam, illetve adminisztratív munkát is végezhessek.

Az a tapasztalatom, hogy az egyetemen tanultakat rendkívül jól kiegészíti a program során gyakorlatban elsajátított tudásom. A jövő nemzedékének azt tanácsolnám, hogy tanuljanak sokat, az egyetemen koránt sincs vége ennek a folyamatnak, sőt! Az egyetem lényegében megpróbál felkészíteni az életre…

Ferencz Terézia: …és ad egy olyan rálátást, egy műszakibb szemléletet, amit a későbbiekben tudsz hasznosítani.

Varga Ádám: Lehet az egyetemen szerezni egy alaptudást, de a legfontosabb ismereteket majd az adott munkaterületen tanulod meg igazán. Azt tapasztalom, hogy a cementgyárban dolgozóknak speciális tudásra van szükségük ahhoz, hogy jó minőségű terméket tudjanak gyártani. Ennek a rengeteg tudásnak az átadására az 1 év nem elég, azonban arra kiváló, hogy megismerkedj a folyamatokkal. Az a legjobb a gyakornoki programban, hogy beleláthatsz a mindennapi tevékenységekbe, és el tudod dönteni, hogy melyik terület áll a legközelebb hozzád.

Más vállalatoknál a gyakornoki program nem ennyire tartalmas, csak Excel táblázatok kitöltéséből áll, mi azonban DDC-nél töltött időszakot nagyon hasznosnak találjuk.

 

(Az interjú 2019 januárjában készült.)