Mindig az első pár méter a nehéz!

Szaniszló Máté.

Szaniszló Máté 2017 szeptemberében csatlakozott a DDC Ócsai Kavicsüzemének csapatához bányamérnökként. Mindennapi feladatai, munkája mellett versenyszerűen sportol, triatlonozik.

 

Sportkarrierje már nagyon korán, négy évesen elindult, amikor édesapja hatására ő is úszni kezdett. Versenyszerűen úszott 17 éves koráig, majd a tiratlont választotta fő sportként. A triatlon három sportágat foglal magába, melyek a futás, úszás és biciklizés. 17 évesen Tiszaújvárosba igazolt le, ahol 23 éves koráig versenyzett. Ezt követően néhány évre az egyetemi tanulmányai és a munka miatt háttérbe szorult a versenyzés. Máté 2016-ban tért vissza a sportéletbe, jelenleg a Tuttobici- bottecchia sportegyesület tagja és aktív versenyzője, tavaly volt az első visszatérés éve. Eddigi versenytávjai (olimpiai és sprint) helyett középtávú triatlon versenyeken indul, melyeket munka mellett is eredményesen teljesít. A középtávú triatlon 2 km úszást, 90 km kerékpározást és 21 km futást foglal magába. Máté az egyesület keretei között a futó és úszóedzések beugró edzője/másodedzője.

A futásnál két részre fontos a hangsúlyt helyezni, a hosszú futásokra és a technikai résztávos edzésekre, melyek a technika, gyorsaság és erőállóképesség fejlesztésére szolgálnak. A futóedzések Pesten állandó időpontokban vannak és mindenki számára nyitottak.

A csoportos edzések kiváló alkalmat nyújtanak a fejlődésre és akár a sport elkezdésére, újrakezdésére is. A klubtársak, edzőpartnerek motiválják egymást mind az edzéseken való részvételre, mind az egyre jobb teljesítményre.

(Az interjú 2018 májusában készült.)