DDC a Tehetségekért ösztöndíj program

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program célja olyan diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt, tíz hónapon keresztül ösztöndíjban részesülnek, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel. A 2016/2017-os tanévben Vácott 42 tanulónak, Beremenden 47 tanulónak ítélt meg támogatást a Kuratórium, összesen több, mint 6 millió forint értékben. A pályázatot elnyert diákok kiemelkedő tehetséget mutatnak egy-egy területen, és a tanulmányi eredményükben is kiegyensúlyozottan jól teljesítenek. A díjazottakat a sportversenyeken, zenei téren, és tanulmányi versenyeken mutatott kiemelkedő eredményeik segítették hozzá az ösztöndíj elnyeréséhez, ami 10 hónapon át, az általános iskolásoknak havonta 6 000, a középiskolásoknak pedig 8 000 Ft támogatást jelentett.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítványán keresztül immár egy évtizede támogatja a cementgyárai közvetlen környezetében élő tehetséges diákokat. A minőség iránti elkötelezettség, a jövőért vállalt felelősség jegyében a DDC továbbra is fontosnak tartja, hogy minden évben meghirdesse ösztöndíj pályázatát.

A vállalat alapítványi munkájának fontosságát jelzik a támogatásban részesülő diákok eredményei, pályájuk későbbi sikeres alakulása. A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program keretében Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a DDC 804 tehetséges tanulót támogatott, összességében 57 millió forinttal.

"Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíj program számokban.

Konfár Mónika

Személyzetfejlesztési előadó
Tel.: 
+36 27 511 741
Fax: 
+36 27 511 763
Kőhídpart dűlő 2.
Vác
2600
Magyarország