Vác a Dunakanyar szíve

Vác Magyarország egyik legszebb tájegységének, a Dunakanyarnak egyik legértékesebb gyöngyszeme. A csaknem ezer éves püspöki székhely már földrajzi adottságaiban is sokszínűséget mutat, hiszen ez a város folyó, síkság és hegység találkozási pontján fekszik. Ez a sokszínű barokk város ad otthont a Duna-Dráva Cement Kft. Váci Gyárának és egyben a Társaság központjának. Itt, a Duna mellett, nem messze a fővárostól, 1963-ban úgynevezett zöldmezős beruházásként épült fel a Váci Gyár elődje, a Dunai Cement Művek.

A Váci Gyárban a Naszály-hegy triászkori mészköve szolgáltatja a jó minőségű alapanyagot a cementgyártáshoz. A kilencvenes években lezajlott technológiai modernizációt követően elsősorban olyan további beruházásokra került és kerül sor, amelyek a környezetvédelmet, az energiahatékonyság javítását és a másodlagos tüzelőanyagok széleskörű felhasználását biztosítják. A Váci Gyár mára Európa egyik legkorszerűbb cementgyára, amely több mint 27 millió tonna klinkert és 36 millió tonnát meghaladó cementet gyártott az elmúlt évtizedekben. A hagyományosan kiváló klinkerminőség széles termékpaletta előállítását teszi lehetővé.

2016-ban újabb mérföldkőhöz érkezett a Váci Cementgyár, hiszen a tulajdonosi háttér maximális bizalmára alapozva komplex modernizációs folyamat kezdődött, amelynek eredményeként a mainál is korszerűbb körülmények között folytathatja majd gyártási tevékenységét, szem előtt tartva mindenekelőtt környezetünk megóvását. Bővebben a beruházásról >>

Müller Ádám.

Müller Ádám
Műszaki vezérigazgató-helyettes

Letölthető dokumentumok

Térkép

További információkért kattintson a jelölőtűre