Zöld Alternatíva Vetélkedő 2017 - Vác

A Duna-Dráva Cement Kft. Vác és vonzáskörzetének meghatározó gazdasági szereplőjeként feladatának tekinti, hogy a környezetében élőket rendszeresen tájékoztassa működéséről, fejlesztéseiről, közvetlenül is bemutatva tevékenységét azok számára, akik érdeklődnek az ipar és a környezet fenntartható kapcsolatáról.

Cégfilozófiánk és működésünk alappillére a környezet védelme, a rendelkezésünkre álló természeti értékek tudatos, előre gondolkodó felhasználása. A Váci Cementgyár európai színvonalon, minimális kibocsátás mellett termeli az építőipar számára nélkülözhetetlen alapanyagot, a cementet. A 2016-ban indult környezetvédelmi beruházásunk a jövőben még inkább környezetbarát cementgyártást tesz majd lehetővé, megerősítve ezzel a fenntarthatóság irányába tett lépéseinket.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyár működésének megtekintésére időszakosan lehetőséget adjunk a környezetünkben élőknek. Ezért, kifejezetten az érdeklődő középiskolai tanárok és diákjaik számára hívtuk életre a DDC Zöld Alternatíva Vetélkedőt és Nyílt Napot, amely egy játékos vetélkedővel egybekötött gyárlátogatás. A vetélkedőn a környezettudatos cementgyártással, hulladék feldolgozással, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdésekre kell a középiskolák 9-12. évfolyamos delegált csapatainak helyesen válaszolni, illetve izgalmas, kihívást jelentő feladatokat megoldani.

Vágásiné Valcz Adrienn

Kommunikációs referens
Tel.: 
+36 27 511 691
Fax: 
+36 27 511 766
Kőhídpart dűlő 2.
Vác
2600
Magyarország