Elkötelezetten a munka és az állatvédelem mellett

Kollégáink időről időre betekintést engednek a magánéletükbe. Ilyenkor megmutatják, hogy milyen sokoldalú személyiségek. Azt, hogy milyen különleges programokhoz, kezdeményezésekhez és jó ügyekhez csatlakoznak.

Pallagi Imre ékes példája ennek, hiszen szabadidejében szívügyének, az állatvédelemnek hódol. A termelési operátorként tevékenykedő kollégánk a DDC-s munkája után azonnal siet a négylábúak segítségére. Az interjúban elmeséli, miért csatlakozott vállalatunkhoz, és azt, hogy miért vállal aktív szerepet egy állatmenhely fenntartásában.

Mióta dolgozol vállalatunknál és milyen munkakörben?

P.I.: 2023 októberében kezdtem el dolgozni a DDC Debreceni Betonüzemében, mint termelési operátor.

Pallagi Imre
Milyen érzés a DDC-nél dolgozni? Milyen a munkakör és a kollektíva, amelyben a mindennapjaidat töltöd?

P.I.: Ugyan rövid ideje dolgozom a cégnél, de nagyon jól érzem magam itt! Számomra nagyon fontos a stabil és kiegyensúlyozott hangulatú, a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló munkaviszony. Mindezt itt meg is kaptam.

A munkatársaimmal gyorsan és könnyen összehangolódtam, így a mindennapok gyorsan és kellemesen telnek. Úgy gondolom, hogy a csapatunk egy nagyon jó baráti tarsasággá alakult.

Hogyan jött az ötlet, hogy a pároddal állatmenhelyet tartsatok fenn?

P.I.: Az állatok iránti elkötelezett szeretetünk és a megyénk lesújtó állattartási morálja késztetett minket arra, hogy ilyen magas szinten próbáljunk minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy minél több állat túlélje, és ne szenvedjen a gondatlan állattartók hibája miatt.

Hogyan telik egy átlagos nap az állatmenhelyen?

P.I.: A menhely napi rutinja a reggeli ellenőrzést követően úgy zajlik, hogy a kezelésre szoruló állatok megkapják a gyógyszereiket és ahol szükséges, átkötözzük a sebeket. Ezt követően az állatorvosi rendelőbe szállítjuk azokat az állatokat, akik sérültek, betegek vagy éppen ivartalanítási műtét előtt állnak.

Szinte egész nap csörög a telefonunk. A bajba jutott állatoknak kérnek segítséget, amelyekre igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni, cselekedni. Menhelyünk segítője napközben takarít és a délutáni etetésre készül elő, míg mi úton vagyunk az állatokkal, valamint rendben tartja a menhely teljes területét.

A napi teendők az aktuális nagyobb mentések során változhatnak. Amennyiben illegális szaporítótelep felszámolás zajlik vagy ebrendészeti altatás előli mentés, akkor ezek tudatában készülünk elő a napjainkra. Egy menhelynek igazából nincs rutinja, mert bármikor érkezhet egy sürgős életmentés, ami felboríthatja a teljes napot. 

Mi minden szükséges ahhoz, hogy tudjatok ezzel foglalkozni?

P.I.: Az elkötelezettség mellett nagyon fontos egy stabil támogató környezet, lelkileg és anyagilag egyaránt. 

Ha egy állatbarát olvasó segíteni szeretne nektek, milyen módon teheti meg?

P.I.: Nagyon nagy segítség számunkra, ha a gazdát kereső állatainkat "reklámozzák" (tovább osztják a közösségi felületeken), valamint élelem adománnyal, anyagilag vagy fizikai munkával segítik a menhelyünk működését.

A Bodolai Add a Mancsod Alapítvány az év minden napján örül és szívesen fogadja a segítséget! A támogatási lehetőségekről bővebben az „Add a mancsod” weboldalon olvashatnak.

(Az interjú 2024 májusában készült.)

Bodolai Add a Mancsod Alapítvány menhelye