Társadalmi felelősségvállalás

A Duna-Dráva Cement Kft. a fenntartható fejlődés elvével összhangban működik, amelyet a Társaság százéves cementgyártási hagyománya és nemzetközi háttere is erősít. A fenntarthatóság, mint cégfilozófia áthatja tevékenységét: korszerű, környezettudatos műszaki eljárásokat alkalmaz, „jó gazda” módjára kezeli a természeti erőforrásokat és folyamatosan fejleszti gyártási technológiáját.

Társadalmi felelősségvállalási programjának keretében 2011-ben azzal a céllal indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy forrást teremtsen olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a Beremendi és Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek, valamint infrastruktúra környezettudatos működését és hatékonyabb hasznosítását segítik elő, a társadalom széles csoportjának lehetőséget adva a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program célja olyan diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt, tíz hónapon keresztül ösztöndíjban részesülnek, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel.

Vállalatunk fontosnak tartja, hogy cementgyárai működésének bemutatására időszakosan lehetőséget adjon a környezetében élőknek. Ezért 2015 óta, kifejezetten az érdeklődő középiskolai tanárok és diákjaik számára kerül megrendezésre a DDC Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap, amely egy játékos vetélkedővel egybekötött gyárlátogatás Vácon, illetve Beremenden. A vetélkedőn a cementgyártás környezettudatosságával, hulladék feldolgozásával kapcsolatos kérdésekre kell a középiskolák delegált csapatainak helyesen válaszolni, valamint izgalmas, kihívást jelentő feladatokat megoldani.

Közel 7 milliárd forintos környezetvédelmi beruházás a DDC Váci Gyárában

2016 nyarán egy közel 7 milliárd forintos környezetvédelmi beruházásba fogott a Duna-Dráva Cement Kft., amelynek célja a porkibocsátás minimális szintre csökkentése. A modernizáció hozzájárul az üzembiztonság növekedéséhez, ezáltal a továbbra is fenntartható cementgyártáshoz, illetve a következő évtizedekre is biztosítja, hogy megbízható és stabil munkáltatóként legyünk jelen a térségben.

További részletek a beruházásról

Fenntarthatósági törekvések 2030

A HeidelbergCement Fenntarthatósági Törekvések 2030 határozza meg a fenntarthatósági stratégiánk legfontosabb témaköreit és fő elveit. A Fenntarthatósági Törekvésekkel a HeidelbergCement világosan kitűzi a 2030-ra elérendő célokat.

További részletek a kitűzött célokról