A Váci Cementgyár 1963-ban kezdte meg működését. A folyamatos modernizációnak, legutóbb a 2016 és 2020 között zajló környezetvédelmi beruházásnak köszönhetően a Váci Gyár mára Európa egyik legkorszerűbb cementgyára, amely több mint 39,5 millió tonna klinkert és 55 millió tonnát meghaladó cementet gyártott az elmúlt évtizedekben.

Vác a Dunakanyar szíve

Vác Magyarország egyik legszebb tájegységének, a Dunakanyarnak egyik legértékesebb gyöngyszeme. A csaknem ezer éves püspöki székhely már földrajzi adottságaiban is sokszínűséget mutat, hiszen ez a város folyó, síkság és hegység találkozási pontján fekszik. Ez a sokszínű barokk város ad otthont a Duna-Dráva Cement Kft. Váci Gyárának és egyben a Társaság központjának. Itt, a Duna mellett, nem messze a fővárostól, 1963-ban úgynevezett zöldmezős beruházásként épült fel a Váci Gyár elődje, a Dunai Cement Művek.

A Váci Gyárban a Naszály-hegy triászkori mészköve szolgáltatja a jó minőségű alapanyagot a cementgyártáshoz. A kilencvenes években lezajlott technológiai modernizációt követően elsősorban olyan további beruházásokra került és kerül sor, amelyek a környezetvédelmet, az energiahatékonyság javítását és a másodlagos tüzelőanyagok széleskörű felhasználását biztosítják. A Váci Gyár mára Európa egyik legkorszerűbb cementgyára, amely több mint 36 millió tonna klinkert és 50 millió tonnát meghaladó cementet gyártott az elmúlt évtizedekben. A hagyományosan kiváló klinkerminőség széles termékpaletta előállítását teszi lehetővé.

2016-ban újabb mérföldkőhöz érkezett a Váci Cementgyár, hiszen a tulajdonosi háttér maximális bizalmára alapozva egy 2020 tavaszáig tartó komplex, kétlépcsős modernizációs folyamatot valósított meg, amelynek eredményeként az elérhető legkorszerűbb körülmények között folytathatja gyártási tevékenységét, szem előtt tartva mindenekelőtt környezetünk megóvását.

Bővebben a beruházásról

2023-ban ünnepeltük a Váci Cementgyár fennállásának 60. évfordulóját, amelynek kapcsán számos izgalmas és érdekes programmal készültünk a nagyközönség és a dolgozók számára egyaránt.

Összefoglaló az elmúlt 6 évtizedről

Mocsai Árpád
Gyárigazgató

Letölthető dokumentumok

Térkép

További információkért kattintson a jelelölőkre