Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap

Kedves Középiskolások!

A Duna-Dráva Cement Kft. a baranyai és a váci régió meghatározó gazdasági szereplőjeként feladatának tekinti, hogy a környezetében élőket rendszeresen tájékoztassa működéséről, fejlesztéseiről, közvetlenül is bemutatva tevékenységét azok számára, akik érdeklődnek az ipar és környezet fenntartható kapcsolatáról.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyár bemutatására, a helyszín megismerésére időszakosan lehetőséget adjunk a környezetünkben élőknek. Ezért, kifejezetten az érdeklődő középiskolai tanárok és diákjaik számára hívtuk életre a DDC Zöld Alternatíva Vetélkedőt és Nyílt Napot, amely egy játékos vetélkedővel egybekötött gyárlátogatás.

Az eseményt 2024-ben ismét a Beremend és Pécs környéki középiskolások számára rendeztük meg. A május 30-i döntőn immáron nyolcadik alkalommal mérhették össze tudásukat a diákok.

A vetélkedőn a cementgyártás környezettudatosságával, hulladék feldolgozásával kapcsolatos kérdésekre kellett a középiskolák delegált csapatainak helyesen válaszolnia, illetve izgalmas, kihívást jelentő feladatokat megoldania.

Amennyiben kérdésetek merülne fel a Zöld Alternatíva Vetélkedő kapcsán, forduljatok bizalommal Vágásiné Valcz Adrienn kollégánkhoz a valcza@duna-drava.hu e-mail címen vagy a +36 27 511 691 telefonszámon keresztül!


A korábbi évek vetélkedőiről szóló összefoglalók az alábbi menüpontokon tekinthetők meg:

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2024
Beremend 2024
Vác 2019
Beremend 2016
Zöld Alternatíva Vetélkedő 2023
2023 Vác
Beremend 2018
A cementgyárak korszerű technológiájának és a fenntartható gazdálkodásban vállalt szerepük bemutatására Zöld Alternatíva néven, csapatversenyt hirdetett a Duna-Dráva Cement Kft. A középiskolásoknak szóló vetélkedő során a résztvevők izgalmas, ugyanakkor elgondolkodtató feladatok segítségével tekinthettek a cementgyár kulisszái mögé. A május 28-án megrendezett döntőn a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium diákjai bizonyultak a legjobbnak, és értékes nyereményekkel térhettek …
Vác 2015
Beremend 2022
Vác 2017