Elhivatott diákok versenyeztek a cementgyárban

A Váci Cementgyár – amely 2023-ban éppen 60 éves – ismét megnyitotta kapuit a vállalkozó szellemű fiatalok és tanáraik előtt! Május 25-én, immár hetedik alkalommal rendeztük meg a Zöld Alternatíva Vetélkedőt, idén ismét a váci középiskolások számára.

A fiataloké a jövő, az ő hozzáállásuk és tenni akarásuk a záloga egy egészségesebb, fenntarthatóbb jövőnek. Éppen ezért hoztuk létre a Zöld Alternatíva Vetélkedőt, hogy segítsük és támogassuk a fiatalokat a környezettudatos szemlélet kialakításában.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is a regisztrált csapatoknak először egy, a DDC-vel és a fenntarthatósággal kapcsolatos online kérdéssort kellett megoldaniuk, majd a 6 legjobban teljesítő csapat jutott tovább a döntőbe.
Az első forduló során előnyhöz, plusz pontokhoz juthattak azok a csapatok, akik ellátogattak a váci a Madách Imre Művelődési Központban megtalálható DDC-s kiállításra, ugyanis a feladatsorban a kiállításra specializálódott kérdések is helyet kaptak.

A döntő során pedig több helyszínen is megmutatták tudásukat a résztvevők. A Duna-parti állomások után a Sejcei Mészkőbányába vezetett a csapatok útja, végül pedig a Váci Cementgyárba, ahol szakmai ismereteik mellett zenei és tánctudásukat is megcsillogtathatták a zsűri előtt a diákok.

A döntőn végül a - VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium - GT-MAX csapata bizonyult a legjobbnak. Második helyen végzett a - Váci Madách Imre Gimnázium - DDM csapata, míg a harmadik helyre a - VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium - Sóder Klub csapata került.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is értékes nyereményekkel távoztak a csapatok.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország
Társadalmi felelősségvállalás
Zöld Alternatíva Vetélkedő 2023

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2023.

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2023.

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2023.