A tulajdonosi háttér

A Duna-Dráva Cement Kft. két németországi székhelyű építőanyag-ipari társaság, a Heidelberg Materials és a Baustoffgruppe Schwenk 50-50 százalékos tulajdonában van.

A Heidelberg Materials a világ egyik legnagyobb integrált építőanyag-gyártó és szolgáltató vállalata, amely vezető pozícióval rendelkezik a kavics, a cement és a transzportbeton területein. Kiváló működése és a változások iránti nyitottsága révén megközelítőleg 51 ezer alkalmazottal, a több mint 50 országra kiterjedő, 3 ezernél is több gyártási helyszínén nyújt megbízható, hosszú távú pénzügyi teljesítményt. Tevékenységei középpontjában a környezet iránt mutatott felelősségvállalás áll. A karbonsemlegesség felé vezető út éllovasaként a Heidelberg Materials a jövő számára alkot építőanyag megoldásokat. A digitalizáció révén új lehetőségeket biztosít partnerei számára.

Az 1847-ben alapított, családi tulajdonban lévő Baustoffgruppe Schwenktevékenysége és szolgáltatási köre a cementgyártáson kívül az építőanyag-ipar több ágazatát is lefedi. Számos cementgyárat működtet Németországban és transzportbeton üzletággal is rendelkezik. A vállalatnak az Ohorongo Cement Ltd.-nél, Namibia első cementgyártó társaságánál is vannak érdekeltségei.