DDC a Tehetségekért ösztöndíj program

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program célja olyan diákok támogatása, akik tanulmányi, sport vagy kulturális területen ígéretes tehetségeknek számítanak, illetve fejlődésükkel és eredményeikkel kiemelkednek az átlagból. A pályázaton nyertes tanulók a szorgalmi időszak alatt, tíz hónapon keresztül ösztöndíjban részesülnek, amit a képességeik kibontakoztatásához és a maguk által kitűzött cél eléréséhez használhatnak fel. A 2017/2018-as tanévben Vácott 45 tanulónak, Beremenden 49 tanulónak ítélt meg támogatást a Kuratórium, összesen több, mint 6 millió forint értékben. A pályázatot elnyert diákok kiemelkedő tehetséget mutatnak egy-egy területen, és a tanulmányi eredményükben is kiegyensúlyozottan jól teljesítenek. A díjazottakat a sportversenyeken, zenei téren, és tanulmányi versenyeken mutatott kiemelkedő eredményeik segítették hozzá az ösztöndíj elnyeréséhez, ami 10 hónapon át, az általános iskolásoknak havonta 6 000 forint, a középiskolásoknak pedig 8 000 forint támogatást jelentett.

Az ösztöndíj mértékét a 2018/2019-es tanévtől kezdődően megemeli a DDC: általános iskolásoknak 8000 forint, középiskolásoknak 10 000 forint jár majd havonta. 

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítványán keresztül immár egy évtizede támogatja a cementgyárai közvetlen környezetében élő tehetséges diákokat. A minőség iránti elkötelezettség, a jövőért vállalt felelősség jegyében a DDC továbbra is fontosnak tartja, hogy minden évben meghirdesse ösztöndíj pályázatát.

A vállalat alapítványi munkájának fontosságát jelzik a támogatásban részesülő diákok eredményei, pályájuk későbbi sikeres alakulása. A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program keretében Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a DDC 898 tehetséges tanulót támogatott, összességében 63 millió forinttal.

"Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíj program számokban.