Zöld Alternatíva Vetélkedő 2018 - Beremend

Az ország meghatározó gazdasági szereplőjeként fontosnak tartjuk, hogy Vác és Beremend, valamint a települések környezetében élőket rendszeresen tájékoztassuk a fejlesztéseinkről és a mindennapi tevékenységünket közvetlenül is bemutassuk az érdeklődők számára.

Április 27-én immáron negyedik alkalommal rendeztük meg a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot, a Beremendi Cementgyár a második alkalommal adott otthont a versenynek. A Duna-Dráva Cement Kft. saját fejlesztésű, kreatív vetélkedője remek lehetőség arra, hogy a Vác és Beremend vonzáskörzetében élő középiskolások megismerkedhessenek a cementgyárral.

A több fordulóból álló vetélkedő első, online szakaszban - úgy, mint az eddigiek során - a csapatoknak egy környezetvédelemmel, cementiparral és hulladékgazdálkodással kapcsolatos kérdőívet kellett a legjobb tudásuk szerint kitölteniük, valamint egy rövid videón keresztül kellett bemutatniuk azt, hogy szerintük a DDC miként hat a környezetére, mindezt egy állat szemszögéből. A hat legjobban teljesítő csapatra a döntőben további izgalmas, kihívásokban gazdag feladatok vártak.

A döntősök a Beremendi Gyárba vették az irányt, ahol minden tudásukat és képzelőerejüket bevetve vágtak neki a feladatoknak, valamint a kémiai laborral, a hulladékkezelő csarnokkal és a bányával is megismerkedhettek. A nap végén a jó hangulatot a divatbemutató biztosította, amelyen a DDC-s cementes zsákokból készült ruhákban és beton ékszerekben vonultak a diákok, valamint különböző zeneszámokat is előadtak, saját magukra, illetve a DDC-ra átírva.

A vetélkedő végezetével a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont diákjai, a Fotoszíntévesztők állhattak. A második helyen a Pécsi SzC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma csapata, a 2beGreen végzett, majd őket követte a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Cementral csapata.

A csapatvideók, valamint az eseményről készült képek Facebook oldalunkon megtekinthetőek: https://www.facebook.com/dunadravacement/