Játékos április a szabadban!

A Duna-Dráva Cement Kft. a hagyományokhoz híven idén is megrendezte középiskolás diákok számára két fordulós környezetvédelmi vetélkedőjét, ezúttal ismét a Váci Cementgyárban. Áprilisban további kültéri aktivitással is bővítette társadalmi felelősségvállalási programját.

Vállalatunk fenntarthatósági törekvésein keresztül évek óta aktívan tesz a környezete védelméért, természeti kincseink megőrzéséért. Anyavállalatunk, a HeidelbergCement Group nemzetközi környezetvédelmi stratégiájához illeszkedően célul tűztük ki többek között az ökológiai lábnyomunk csökkentését, a körkörös gazdaság ösztönzését és elkötelezettek vagyunk a minket körülvevő közösségek szociális és gazdasági fejlődésének támogatása iránt.

Éppen ezért több kezdeményezést is útjára indítottunk az elmúlt évek, évtizedek során: a Zöld Megoldás-pályázatot, a DDC a Tehetségekért ösztöndíjprogramot vagy a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot. 2019-ben pedig tovább bővítettük az aktivitások körét.

Töretlen a népszerűsége a Zöld Alternatíva Vetélkedőnek

Április 26-án ötödik alkalommal rendeztük meg a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot. Az elmúlt években a Váci, illetve a Beremendi Cementgyár környékén élő középiskolások izgalmas és elgondolkodtató feladatok segítségével, egy csipet humorral fűszerezve ismerkedhettek meg a cég működésével.

A vetélkedő első fordulóját április 5-én tartottuk, amely vállalatunk egyik új környezettudatos kezdeményezésére, a DDC Zöld Város Programra épült. A regisztrált csapatok a cementgyárral és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki, majd a váci KRESZ-park területén növényeket és fákat ültettek, végezetül pedig „Land art”-ot készítettek. Az esemény sztárvendége Puskás Peti volt, aki lelkesen támogatta a Zöld Alternatíva Vetélkedő versenyzőit.

A DDC számára fontos, hogy a kétnapos (április 5-6.) önkéntes program során elültetett fák és növények az idő előrehaladtával is gondozva legyenek, ebben megbízott szakemberek és DDC-s munkavállalók fognak segíteni, akik folyamatosan öntözik és gyomtalanítják majd a területet.

A döntőbe jutó 6 legjobb csapat az ügyességi feladatok mellett a környezettudatos cementgyártással, valamint az alternatív tüzelőanyagok használatával kapcsolatos feladványokat oldott meg. A csapatok kreativitásukat is megmutathatták a cementes zsákokból készített ruhák és a DDC-s cementből készített beton ékszerek divatbemutatóján. A döntőn a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium diákjainak Betonkay fantázianevű csapata bizonyult a legjobbnak. Második helyezett lett a Madách Imre Gimnázium Evolurkók csapata, míg a harmadik helyen a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium csapata, az Axolotlok végzett. Munkájuk elismeréseként értékes nyereményeket vihettek haza.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2019.

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2019.

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2019.

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2019.