Vetélkedő fiatalokkal telt meg a cementgyár!

A Beremendi Cementgyár 2022-ben újra megnyitotta a kapuit a mindenre elszánt középiskolás diákok előtt! A Zöld Alternatíva Vetélkedő keretében idén is izgalmas feladványokkal vártuk a vállalkozó szellemű fiatalokat és tanáraikat, hogy közösen induljanak az értékes nyereményekért. 

Az eseményt a koronavírus okozta járványhelyzet miatt az elmúlt két évben elhalasztottuk, azonban idén május 27-én, immár hatodik alkalommal megrendeztük a - saját fejlesztésű, több fordulós - környezetvédelmi vetélkedőt. A legutóbb a váci tanulók ismerhették meg a Váci Cementgyárat, most a Beremend és környékén élő diákokon volt a sor.

Az idei döntő több helyszínen zajlott; a Beremendi Cementgyárban kezdődött a vetélkedő, amelyet a Kovácsműhely és a Beremendi Bánya követett. A végső összecsapás pedig a Beremendi Rendezvényközpontban történt. A döntőt egy online szakasz előzte meg, ahol a regisztrált csapatoknak egy, a DDC környezetvédelmi törekvéseivel kapcsolatos kérdőívet kellett kitölteniük.

A hat legjobban teljesítő csapat ezt követően a döntőben értékes nyereményekért (mint például Apple iPad-ekért és okosóráért) folytatta a küzdelmet. A győzelemért minden ismeretükre szükségük volt, hiszen egy vetélkedőtől nem megszokott próbatételek várták őket. Az izgalom (és persze a vidám hangulat) a cementes zsákokból készített ruhák és a DDC-s cementből készített beton ékszerek divatbemutatóján érte el a tetőfokát.

Erre az állomásra már a csapatok szurkolótáborai is megérkeztek. A döntőn végül a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma diákjai, az Észkövek bizonyultak a legjobbnak, második helyen végzett a Pécsi Református Kollégium CeMENTESEK csapata, illetve harmadik lett a Széchényi István Gimnáziumból indult GeoPulzOS csapat.

Az esemény teljes képgalériája Facebook oldalunkon megtekinthető.

Tovább a képekhez

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap 2022.

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap 2022.

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap 2022.

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap 2022.

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap 2022.