20 éves a Beton Technológia Centrum

A Beton Technológia Centrum Kft. (BTC) - amely rendszeres, előírt mintavételekkel gondoskodik vállalatunk betontermékeinek állandó minőségéről – 2020-ban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Az elmúlt két évtizedről a cég ügyvezetőjével, Csókás Elekkel készült interjún keresztül ismerkedhetnek meg.

A BTC akkreditált betonlaboratóriumokban – amelyek Budapesten, Debrecenben és Dunaújvárosban találhatóak meg - vállalatunkkal együttműködve, a cementek tulajdonságait közvetlenül a betonban vizsgálja, és a szakemberek képesek adott felhasználási területre optimális beton-receptúrák kifejlesztésére is.

A vállalat erőssége a kiemelkedő laborháttéren kívül a szakemberek tudásában és szakmai központosságában rejlik.

„Visszatekintve az elmúlt 20 évre, úgy ítélem meg, hogy szakmailag alapvetően nem történtek változások, hiszen a BTC megalapításakor is a mérésalapú laborvizsgálat és a magas színvonalú szakmaiság volt az alapítók elvárása, és ez az elvárás, és értékrend azóta sem változott. Nem véletlenül ez lett a szlogenünk: „Pontos értékre építünk”. – nyilatkozta Csókás Elek.

Az elmúlt évek mozgalmasan teltek a cég életében, ugyanis nemrég megtörtént a DDC-Cemex akvizíció, mely a BTC-t is kihívások elé állította. Az akvizícióval a vállalatunkhoz tartozó betonüzemek száma közel a duplájára nőtt, így a BTC munkája is megduplázódott.

Jelentős eszköz és létszámfejlesztést kellett végrehajtani a feladatok sikeres elvégzése érdekében. Sikerült olyan szakembereket a csapatba integrálni, akik zászlóvivői lehetnek a magas minőségben végzett munka ismertetésében és közkincsé tételében.

2020 decemberében a BTC új telephelyre költözött, ezentúl a 1186 Budapest, Besence utca 7/B címen végzi tevékenységét.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország