Őszi színek, zöld megoldások

A környezeti nevelés jegyében újabb pályázatok valósultak meg Baranyában

A régió meghatározó gazdasági szereplőjeként vállalatunk azzal a céllal indította útjára 2011-ben a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy forrást biztosítsunk a helyi közösségek környezettudatos kezdeményezéseinek a támogatására. A pályázat keretében idén októberben három baranyai projektet is felavattunk; a nagyharsányi ehető óvodaudvart, a vokányi zöld szigetet és egy játékteret Pécsett.

A Beremendi Cementgyár vonzáskörzetéből két projektet is átadtunk.

A Nagyharsányi Óvoda „ehető óvodaudvar” elnevezésű pályázatával azt a célt tűzte ki, hogy az óvodába járó gyerekek minden évszakban friss és egészséges zöldségekhez jussanak. Az "ehető óvodaudvar” segítségével az óvodások már egészen fiatalon megismerkedhetnek az önellátás fogalmával.

A Vokányi Óvoda és Konyha "zöld sziget" elnevezésű pályázatával szintén az óvodások környezeti nevelésére helyezte a hangsúlyt, valamint rajtuk keresztül a családjaik környezeti szemléletformálását tűzte ki célul.

A megyeszékhelyen, Pécsett a Balokány-ligetért Egyesület egy kültéri oktató- és játékteret hozott létre a vállalatunk által biztosított támogatásból. Az elképzeléseik között egy zöld szemléletformálást segítő, interaktív játék- és oktató helyszín kialakítása szerepelt a pécsi Balokány-ligetben.

Az átadó ünnepségeket október közepén tartottuk, ahol Müller Ádám, a Beremendi Gyár Gyárizgatója mondott köszöntőt.

A Zöld Megoldás-pályázat jelentős segítséget jelent a két cementgyár vonzáskörzetében megtalálható települések számára. Az elmúlt 11 évben már 53 projekt létrejöttét támogattuk összesen 74 millió forintnyi forrás biztosításával. 
 

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Zöld Megoldás-pályázat átadó Nagyharsány.

Zöld Megoldás-pályázat átadó Vokány.

Zöld Megoldás-pályázat átadó Pécs.