Újabb projekteket avattunk fel a DDC Zöld Megoldás-pályázatának keretében

Több mint egy évtizede indítottuk útjára a Zöld Megoldás-pályázatot a környezettudatos kezdeményezések támogatására. Azóta mintegy 53 projekt valósult meg összesen 74 millió forint összértékben.

A pályázat keretében június elején több projektet is felavattunk; az Azonos Esélyekért Alapítvány “Napozzunk” elképzelését, valamint a Váci Juhász Gyula Általános Iskola „Csend a zajban” nevet viselő projektjét.

A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola és az Azonos Esélyekért Alapítvány szervezésében megálmodott „Napozzunk” projekt célja az intézményben működő napelemes rendszer fizikai bemutatása és a gyakorlati hasznosulás ismertetése a gyerekekkel és szüleikkel egyaránt. A projekt megvalósulását vállalatunk közel 900 ezer forinttal támogatta.

A Váci Juhász Gyula Általános Iskola a "Csend a zajban" elnevezésű projekttel indult és nyert a pályázaton. A projekt keretében egy kiskertet hoztak létre, amely nem csupán veteményesként szolgál, hanem az iskolába járó minden kisiskolás megismerheti és megfigyelheti, gondozhatja a növényeket, ezáltal növelve a felelősségvállalás készségét. A projekt megvalósulását 417 ezer forinttal támogattuk.

A nyár folyamán további átadók várhatóak a térségben és Baranya megyében egyaránt.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

"Napozzunk" projekt Szokolya.

"Csend a zajban" projekt Juhász Gyula Általános Iskola.