Szakmai díjjal ismerték el a DDC társadalmi felelősségvállalását

Vállalatunk számára prioritást jelent - és működésünk során alapkövetelmény is - a természeti értékek védelme, a fenntartható fejlődés, valamint a helyi közösségek és a fiatal generáció támogatása. Ezen törekvéseink idén is elismerték; a Green Awards versenyen, „Az Év Jó Ügye” kategóriadíjat a DDC-nek ítélték oda.


Az idén először meghirdetett, a Magyar Bankholding, a Solar Markt, a PwC Magyarország, valamint a Portfolio Csoport által közösen támogatott Green Awards verseny célja, hogy a hazai vállalatok különleges fenntarthatósági teljesítményét, programját vagy innovációit elismerjék.


A DDC az elmúlt évtizedek során számos programot indítottunk a fenntarthatóság és környezetünk megsegítése érdekében. A szakmai pályázaton vállalatunk utóbbi törekvését díjazták, hiszen az „Év Jó Ügye” díjat a DDC-nek ítélte oda a szakmai zsűri.


Társadalmi felelősségvállalás a DDC-nél


Tekintettel arra, hogy a cementgyártás jelentős kölcsönhatásban áll a környezettel, a DDC működésének egyik alapelve a fenntartható fejlődés, illetve a régió természeti erőforrásainak jó gazdaként történő kezelése, a természeti értékek megóvása. Éppen ezért évek óta meghirdetjük a „Zöld Megoldás-pályázatot”, valamint a „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj programot, illetve évente megrendezzük a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot is. Számos egyéb programmal és kezdeményezéssel is igyekszünk aktuális lehetőségeinkhez mérten támogatni a környezetünkben élőket és működő szervezeteket.


Emellett kiemelt figyelmet fordítunk a rekultivációra is; az elmúlt évben egy kísérleti projekt keretében a Dunaharaszti mellett található egykori kavicsbánya tó egy részét visszatöltöttük, amelyből mezőgazdasági művelésre alkalmas területet alakítottak ki egy helyi gazdával együttműködve. A másik, természetvédelmi projekt keretében pedig az ócsai kavicsbánya területén – helyi szakértőkkel közösen - úszószigeteket létesítettünk a bányában élő és fészkelő vízi madarak számára.

Társadalmi felelősségvállalási programjaink

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Green Award díj.

Green Award.