Zöld megoldásokból idén sincs hiány

Újabb projekteket avattak Baranyában

Vállalatunk támogatásával tovább „zöldül” a baranyai régió. A Zöld Megoldás-pályázat keretében idén szeptemberben négy projektet avattak fel a térségben; a villányi Teleki Zsigmond Iskolában, valamint az orfűi, a nagyharsányi és a szavai óvodában valósultak meg újabb, a fenntarthatóságot és a környezeti nevelést elősegítő projektek.

A beremendi régióból a Déli ASzC Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a Nagyharsányi Óvoda és a Szavai Óvoda elképzelései valósultak meg. Míg az intézmény a „Körforgás a zöldben” fantázianevű projektjével a korábbi parkátalakítást folytatta, addig a Nagyharsányi Óvoda a „Fenntartható és ehető óvodaudvar” projekttel a polikarbonát melegházat téliesítette, ezzel megteremtve a lehetőséget, hogy télen is friss zöldség kerüljön a gyerekek asztalára.  A Szavai Óvoda „Le a cipővel” pályázata a környezettudatos életet kívánja megalapozni a gyermekek számára a mozgás és egészség fejlesztésével. A projektek megvalósulását 1-1-1 millió forinttal támogatta a DDC.

A Pécs vonzáskörzetében nyertesként kihirdetett Orfűi Fekete István Óvoda és Konyha "Ismerd meg lakóhelyed szépségeit - orfűi felfedezőmanók központja" nevezetű projekt keretében egy zárt, szabadtéri foglalkoztatót hozott lére, melynek célja az interaktív oktatás. A pályázat megvalósulását 1,5 millió forinttal támogattuk. 

Az átadó ünnepségeket szeptember 29-én és 30-án tartották, ahol a DDC Kommunikációs vezetője, Guth Zoltán köszöntötte a résztvevőket.

Idén is meghirdettük a Zöld Megoldás-pályázatot a váci és a baranyai régió számára, hogy további „zöld” kezdeményezések valósuljanak meg a térségekben.

2022/23-as pályázati időszakról bővebben
 

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Zöld Megoldás átadó ünnepség Nagyharsány.

Zöld Megoldás átadó ünnepség Orfű.

Zöld Megoldás átadó ünnepség Villány.

Zöld Megoldás átadó ünnepség Szava.