Díjazták a DDC társadalmi felelősségvállalását

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem egy közös ügy, közös felelősség. Vállalatunk éppen ezért hozta létre évekkel ezelőtt a társadalmi felelősségvállalási programját, amelynek keretében arra törekszik, hogy megteremtse az ehhez szükséges tudatosságot. Erre irányuló törekvéseinket ismét elismerték; a „Legjobb CSR Programért” kategóriadíjat a DDC-nek ítélte oda a szakmai zsűri

2022-ben immár 15. alkalommal hirdették meg a Magyar Üzleti Felelősség Díjat és a CSR Hungary Díjat, melyeken idén is a legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseket, termékeket és szolgáltatásokat, projekteket értékelték.

A DDC felelős és fenntartható munkavállalói törekvéseit a szakmai zsűri a „Legjobb CSR programért” és a Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazta!

Felelősségvállalás évtizedek óta

A DDC több elemből álló társadalmi felelősségvállalási programja hosszú időre nyúlik vissza. A programok célcsoportja a cementgyárak közelében élő fiatal generáció, illetve a vállalat működési területén lévő civil szervezetek, önkormányzatok és intézmények képviselői. Társaságunk évek óta meghirdeti a „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogramot, amivel a térségekben élő általános és középiskolák tehetséges diákjait és fejlődésüket támogatjuk. A „Zöld Megoldás-pályázat” a Beremendi és Váci Cementgyár, valamint a pécsi kisrégióban lévő környezettudatos kezdeményezések támogatására szolgál, míg a „Zöld Alternatíva Vetélkedő” betekintést enged a DDC mindennapjaiba játékos módon. 

Az állandó támogatásokon túl

A DDC klímavédelmi és társadalmi tudatossága, elkötelezettsége miatt kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a természeti erőforrások védelmére, etikus kezelésére és a helyi értékek védelmére. Éppen ezért a helyi közösségek életében aktív támogatóként vagyunk jelen, kiváló kapcsolatot ápolva a térség önkormányzataival, a települések vezetőivel, valamint együttműködve a helyi civil és környezetvédelmi szervezetekkel, oktatási intézményekkel is. Ezeket támasztja alá számos regionális együttműködés; a DDC a Siklósi Várral közösen tesz azért, hogy a térség kulturális élete fellendüljön, még színesebb legyen. További jó példa a Pécsi Állatkertnek nyújtott betonadomány, valamint a szokolyai faültetés és a Szent Ferenc Állatotthonban végzett önkéntes munka.

A Duna-Dráva Cement Kft. hosszú ideje működő, generációkon átívelő, komplex érzékenyítő programját a FERLING Kft. évek óta aktívan támogatja.

Társadalmi felelősségvállalási programjainkról bővebben

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

CSR Hungary díj.

CSR Hungary díjátadó.

CSR Hungary díjátadó.