Fél évszázada hagyta el az első szállítmány a Beremendi Cementgyárat

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) működése során számos meghatározó évfordulót megünnepelt már. 2022-ben újabb mérföldkőhöz érkezett vállalatunk, ugyanis éppen 50 éve, hogy elhagyta az első cementszállítmány az új Beremendi Cementgyárat.

A beremendi cementgyártás nagy múltra, egészen az 1900-as évekig tekint vissza, amikor is egy német herceg megnyitotta Beremenden 1909-ben új, modern mészüzemét, majd egy évvel később cementgyárát.

Ezt követően – a két világháborút követően – az államosított gyár az ötvenes évektől megindult a fejlődés útján, így 1972-re megépült az új, Beremendi Cementgyár

Kiváló alapanyag fél évszázada

A kiváló környezeti adottságoknak és a kiemelkedő minőségű, helyben fellelhető alapanyagnak köszönhetően a beremendi cement piaci szerepe hosszú ideje meghatározó, ezáltal pedig vállalatunk jelentős mértékben hozzájárul a térség gazdasági fejlődéséhez.

Innováció és modernizáció

A cementgyártás folyamatosan átalakul, és ehhez az állandó változáshoz a DDC innovatív, ipar 4.0-ás megoldásokkal járul hozzá. Célunk a környezetbarát cementgyártás és körforgásos gazdaság megteremtése, ezért minden tevékenységen átível a környezettudatosság, valamint az energiahatékony gazdálkodás.

A 2000-es évek elején egy komplex modernizációs program részeként előtérbe kerültek a fosszilis energiaforrásokat kiváltó alternatív tüzelőanyagok, amelyek használatával – illetve a beüzemelt modern, innovatív technológiájú klinkerégető kemencének köszönhetően – Európa egyik legkorszerűbb cementgyárává vált a Beremendi Cementgyár. 

Társadalmi felelősségvállalás évtizedek óta

A DDC számára kiemelten fontos a természeti értékek védelme, a helyi közösségek és a fiatal generáció támogatása. Mindig is fontos volt számunkra, hogy "jó gazda" módjára kezeljük a régió természeti erőforrásait és támogassuk a telephelyeink környezetében élő közösségeket. A gyárakban dolgozó munkatársaink többsége a környékbeli településeken él, ez is erősíti a DDC helyi közösségek támogatására irányuló törekvéseit. 

További érdekességek a Beremendi Cementgyárról

Összefoglaló kisfilm

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Beremendi Gyár napjainkban.

Beremendi Gyár napjainkban.

Beremendi Gyár napjainkban.

Beremendi Gyár napjainkban.