Ecocrete, a beton következő generációja

A DDC tovább bővíti portfólióját, amellyel újabb lépést teszünk a klímacél eléréséhez! Betonüzletágunk új terméke, az Ecocrete lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését.

A német tapasztalatok alapján kifejlesztett ökobeton továbbra is magas minőséget és tartósságot biztosít, valamint ugyanolyan szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, mint a hagyományos beton. Sőt, vastagabb szerkezetek is biztonsággal készíthetőek belőle, mindezt úgy, hogy lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését. 

Az Ecocrete előállítása során jelentősen, akár 60%-kal csökken a CO2 kibocsátás, köszönhetően az erre optimalizált cementeknek, valamint a környezettudatos nyersanyagbeszerzésnek és felhasználásnak.

Fenntarthatósági törekvések a jövőre nézve

A DDC anyavállalatával maximális összhangban határozta meg a fenntarthatósági stratégiájának legfontosabb témaköreit és fő elveit. Az Ecocrete is ennek a folyamatnak a része, hiszen cementet és a betont – építőanyagként – tekintve jelenleg nincs olyan alternatíva, amely hatékony választ adna a nagy mennyiségben felmerülő keresletre. 

Éppen ezért tekinthető az Ecocrete a beton következő generációjának!

Bővebben az Ecocrete termékről

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Ecocrete.

Ecocrete.

Ecocrete.