Adventi meglepetés a DDC-től

Vállalatunk kiemelten fontosnak tartja a helyi közösségek támogatását, így a fenntarthatóság jegyében meghirdetett Zöld Megoldás-pályázat és a fiatalokat jutalmazó „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram mellett csatlakoztunk idén is, immár 9. alkalommal a Pécsi Rotary Club adventi meglepetés sorozatához.

A társadalmi szolidaritás elősegítését küldetésének tekintő Pécsi Rotary Club az adventi időszakban 24 általános vagy középiskolás diák karácsonyát igyekszik megszépíteni programjával. A karácsonyi vásár részeként advent minden napján kinyílik egy a patinás Nádor Szálló ablakai közül, amely 100. 000 forint pénzjutalmat rejt egy-egy tehetséges pécsi fiatal számára.

A Duna-Dráva Cement Kft. 100.000 forintos támogatását Huszár Viktor, a Baranya Megyei SzC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola tanulója vehetett át Müller Ádámtól, a Beremendi Cementgyár Gyárigazgatójától.

Viktor jelenleg az intézmény 11. osztályában tanul, akiről elmondható, hogy az osztály legjobb tanulója; mind elméleti, mind pedig gyakorlati téren kiemelkedően teljesít. Oktatói mindannyian pozitívan vélekednek róla; szakmai kompetenciái rendkívüli mértékben fejlődnek, amiért mindent el is követ.
A fiatal jelenleg az ágazati alapképzésben vesz részt, amely után villanyszerelő szakmai képzésén folytatja tanulmányait, hogy kiváló szakember váljon belőle.
Pécs városának egyik legnagyobb jótékonysági rendezvényét idén ismét személyesen tartották a város főterén színvonalas műsor keretében.

„Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram

A hagyomány- és értékteremtő programunk keretében hosszú évek óta támogatjuk - egy tanéven keresztül - a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élő és tanuló diákokat. Azokat, akik szorgalmukkal és elhivatottságukkal kiemelkednek a többiek közül.

Sőt, a 2021/22-es tanévtől kezdve különdíjban részesítjük azokat a tanulókat, akik kimagasló tehetséget nyújtanak tanulmányi, sport vagy éppen művészeti területen. Azokat a fiatalokat, akiknek tehetségét nemzetközi szinten is elismerik.

A program sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az eddig kiosztott 105 millió forint támogatás több, mint 1.300 tehetséges tanuló részére.
 

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Rotary Advent 2022.