Tehetségekből sosincs hiány!

2023-ban ismét a fiatal tehetségeké a főszerep! A vállalatunk által meghirdetett „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram keretében a 2022/23-as tanévben újabb 89 diák részesült támogatásban.

Évek óta kiemelten kezeljük a Váci és a Beremendi Cementgyár környékén élő tehetséges fiatalok támogatását. Legyen szó zene, sport vagy művészettel kapcsolatos tevékenységről, minden évben kiemelkedő tehetségekkel gazdagodik a program. Ezek a fiatalok bizonyítják azt, hogy tanulni érdemes!

A nyertes tanulók tíz hónapon keresztül kapják az elnyert ösztöndíjat, amely az általános iskolásoknak havonta 8 000 forintos, míg a középiskolásoknak 10 000 forintos támogatást jelent. Az ösztöndíjban részesültek közül többen éveken keresztül részesülnek a támogatásban folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként.

A 2022/2023-as tanévben a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány kuratóriuma Vácott 46 ösztöndíjat osztott ki 21 általános iskolás- és 25 középiskolás diák részére, míg Beremenden összesen 43 fő, 31 általános iskolás és 12 középiskolás tanuló részesült a program keretében támogatásban.

Az ünnepélyes átadásokat idén januárban, személyes keretek között tartottuk mindkét térségben, hogy közösen összegyűlve megünnepeljük a fiatal tehetségeket.

Az idei tanévben 5 fő részesült emelt összegű támogatásban; Vácról 1 diák, míg a beremendi régióból 4 tanuló számára biztosítjuk a magasabb értékű ösztöndíjat.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram keretében Vácott a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a DDC összesen 113 millió forinttal támogatott közel 1500 tehetséges tanulót.

Teljes képgaléria a Facebook oldalunkon megtekinthető

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország
"Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíjprogram számokban

"Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíjprogram számokban.