Kihirdettük az idei Zöld Megoldás-pályázat nyerteseit

A környezetbarát szemléletmód kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni; vallják a tudatos szülők és nevelők. Egyre többen gondolkodnak hasonlóan, és a lehetőségek köre is szélesedik. Zöld Megoldás-pályázatunk keretében 2023-ban újabb projektek valósulnak meg a környezetbarát szemléletmód mentén.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontossága évről-évre egyre nagyobb figyelmet kap, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy - immár 12 éve - lehetőséget biztosítsunk olyan projektek megvalósításához, amelyek ezt az ügyet támogatják. 

A 2022/23-as pályázati időszak során összesen 7,5 millió forinttal támogatja vállalatunk a Beremendi és a Váci Cementgyár környékén, valamint a pécsi kisrégióban nyertesként kihirdetett zöld kezdeményezések megvalósulását.

A kertek ereje

A váci nyertesek, a Cházár András EGYMI és az Alsóvárosi Óvoda a kültéri oktatásra, a környezeti nevelésre helyezte a hangsúlyt.

A Cházás András EGYMI „A kert mindenkor” elnevezésű projektjével a környezeti nevelés gyakorlati megvalósítását tűzte ki célul. A projekt keretében megújítják az intézményben megtalálható kertet a jelenlegi növények megóvásával, valamint újak telepítésével.

Az Alsóvárosi Óvoda is hasonló projektet álmodott meg. Az „Érzetek kertje” projektnek a küldetése, hogy megismertesse a kicsikkel és nagyokkal egyaránt azt az összetett ökológiai rendszert, amit egy kert és a körülötte lévő környezet jelent.

A baranyai zöldek

A Nők Együtt Sikeresen Egyesület (NES) idén ismét a nyertesek közé került. A „Zöld sétány” elnevezésű pályázattal a Tenkesalja Nyugdíjas Klub tagjainak segítenek abban, hogy a tagok időskori társasági életét komfortosabbá tegyék, mindezt egy zöldövezeti közösségi tér formájában.

A NES mellett két óvodának ítélt támogatást a Bírálóbizottság; a Görcsönyi Óvoda és Mini Bölcsőde és a Komló Városi Óvoda Tompa Mihály utcai Óvoda ötletei valósulnak meg az idei évben.

A Görcsönyi Óvoda célja az intézménybe járó gyermekeknek a Föld és a természet szeretetére nevelése, a természetes és épített környezethez kapcsolódó pozitív attitűd kialakítása a magaságyások és a fűszerspirál növények gondozásán keresztül. Mindezt az „Óvodások kincses kertje – Jövőnk az önellátás!” projekt keretében teszik meg a jövőben.

„Madarat tolláról, óvodát udvaráról”! Ezzel a fantázianévvel indult és nyert a Tompa Mihály utcai Óvoda. Céljuk, hogy elnyerjék a Madárbarát óvoda címet, amelyhez ezen tervek megvalósulása nagymértékben hozzájárulhat. 

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében - az idén megvalósuló projektekkel együtt – a program indulása óta eddig összesen 65 projekt valósult meg, mintegy 90 millió forintból. 
 

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország
Zöld Megoldás-pályázat számokban

Zöld Megoldás-pályázat számokban.