Tarolnak a zöld megoldások!

Újabb zöld projektek valósultak meg Baranyában

Zöld Megoldás-pályázatunk keretében az idei évben is újabb környezettudatos projektek valósultak meg Baranyában. A projektek ünnepélyes átadóját július elején tartották Görcsönyben és Máriagyűdön.

Vállalatunk 2011 őszén hívta életre a Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal, hogy forrást biztosítson a Váci és a Beremendi Cementgyár, valamint a pécsi kisrégió környezetében megvalósuló környezettudatos, „zöld” kezdeményezések támogatására.

A pályázat keretében idén júliusban két baranyai projektet avattunk fel; a Görcsönyi Óvoda „Óvodások kincses kertje – Jövőnk az önellátás!” fantázianevű projektet, valamint a Nők Együtt Sikeresen Egyesület (NES) "Zöld sétány" elnevezésű projektjét. 

A Görcsönyi Óvoda munkatársai az "Óvodások kincses kertje - Jövőnk az önellátás!" projekt keretében magaságyásokat alakítottak ki az intézmény területén, melyeket zöldségekkel és fűszernövényekkel ültettek tele. Az elültetett növényeket a jövőben a gyerekekkel közösen gondozzák és locsolják, amellyel megtanítják számukra a természet iránti tisztelet és szeretetet.  A projekt megvalósulását a DDC 1.100.000 forinttal támogatta.

A Nők Együtt Sikeresen Egyesület (NES) által megvalósított "Zöld sétány" projekttel a Tenkesalja Nyugdíjas Klub tagjait segítik hozzá a komfortosabb és élvezetesebb időskori társasági élethez Máriagyűdön. Mindezt egy zöldövezeti közösségi tér létrehozásával teszik lehetővé. Az egyesület 1.800.000 forint támogatást kapott a projekt megvalósítására. 

A nyár folyamán további átadó várható Komlón, a Tompa Mihály utcai Óvodában, valamint a váci térségben egyaránt. 
 

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Zöld Megoldás-pályázat Görcsönyi Óvoda.

Zöld Megoldás-pályázat Görcsönyi Óvoda.

Zöld Megoldás-pályázat NES.

Zöld Megoldás-pályázat NES.