60 éve harmóniában a várossal, a közösségért

A DDC 2023-ban ünnepli a Váci Cementgyár fennállásának 60. évfordulóját. A régió, és az ott élő lakosság elkötelezett támogatójaként a 6 évtized alatt komplex családbarát stratégiát alakítottunk ki, amely szorosan kötődik a szerteágazó társadalmi felelősségvállalási programunkhoz.

1963. március 20-án, egy zord és esős napon gyújtották be az első kemencét a Váci Gyárban. Ezt a tüzet azóta is táplálja a gyár minden egyes dolgozója, lángjainak köszönhetően pedig fejlődéssel és gyarapodással teli 60 évet hagytak maguk mögött.

Azonban nem csak saját fejlődésünket tartjuk kiemelten fontosnak. Aktuális lehetőségeinkhez mérten mindig törekszünk a térség és a város kulturális és sportéletének támogatására, valamint a munkatársak jólétének növelésére is.

„Működésünk során kiemelten fontosnak tartjuk a környezetünkkel harmóniában történő együttélést. Éppen ezért a társadalmi felelősségvállalási programokon keresztül a tehetséggondozásban, illetve a környezeti nevelésben is jelentős szerepet vállaltunk, és jelenleg is vállalunk.

Jó példa erre a 7. Zöld Alternatíva Vetélkedő, amelynek idén májusban a Váci Gyár adott otthont. A vetélkedőn vállalkozó szellemű középiskolás csapatok mérték össze tudásukat és ismerték meg a gyárat.

Emellett pedig a Zöld Megoldás-pályázat is a menetrend szerint halad; a 2022/23-as időszakban nyertesként kihirdetett pályázók javában dolgoznak az elképzelések megvalósításán.

Sőt, a "DDC szuperhősök" elnevezésű – önkéntes hulladékgyűjtési – programon a kollégákkal közösen megtisztítottuk a Hermány dűlőt és a Sejcei Mészkőbánya környékét is. Azt se felejtsük el, hogy vállalatunk is csatlakozott a „vágatlan május” kezdeményezéshez, amelynek keretében a Váci Cementgyárban kijelöltünk olyan füves, vadvirágos helyszíneket, amelyeket abban a hónapban nem kaszáltattunk le, ezzel meghagyva a méhlegelőket a beporzók számára.

Fontos kiemelnem azt is, hogy felelősséggel tartozunk a munkavállalóinkért, az ő elégedettségük és jólétük alapvető vállalatunk számára. Éppen ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a munkavállalók a DDC-re, mint stabil és megbízható, családbarát munkahelyre tekintsenek. Hálánk és köszönetünk jeléül idén is megrendeztük kollégáink és családtajaik számára a Családi Napot, ezúttal a Budakeszi Vadasparkban”. – nyilatkozta Szilágyi Zsolt, vállalatunk elnök-vezérigazgatója.

Kitárja kapuit a Váci Gyár!

2023 őszén ismét megnyitja kapuit a Váci Cementgyár; nyílt nappal várjuk a cementipar iránt érdeklődőket!

A szeptember 29-re tervezett eseményen a résztvevők betekintést nyerhetnek egy európai színvonalon működő cementgyár mindennapjaiba. Kreatív, interaktív és érdekes programok során ismerhetik meg a cementgyártás folyamatát, az alkalmazott technológiákat és berendezéseket, valamint a DDC környezetbarát filozófiáját.

A nyílt napról és az azzal kapcsolatos regisztrációról a későbbiek során tájékozódhatnak az érdeklődők a Facebook oldalunkon és honlapunkon!

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Váci gyár.

Zöld Alternatíva Vetélkedő 2023.

Családi Nap 2023.

Családi Nap 2023.