Zöld forradalom: a DDC 13 éve elkötelezett a fenntartható projektek mellett

Fontos, hogy a zöld szemléletmód és környezettudatos gondolkodás a mindennapjaink részét képezze. A Duna-Dráva Cement Kft. is ennek a szemléletmódnak az ösztönzésére hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy a környezettudatos fókuszú projektek minél szélesebb körben megvalósuljanak.

A pályázat sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy idén immár 13 éve biztosítunk támogatást a zöld projektek létrejöttéhez, amelyek során folyamatosan, újabbnál újabb ötletekkel, megoldásokkal találkozunk. 

Vállalatunk összesen 7,5 millió forinttal támogatja a Beremendi és aVáci Cementgyár környékén, valamint a pécsi kisrégióban nyertesként kihirdetett környezettudatos projektek megvalósulását a 2023/24-es pályázati időszak során.

A Zöld Megoldás-pályázat bizottsága az idei évben is olyan projekteket támogatott, amelyek kreatív és újszerű koncepcióval rendelkeznek, a helyi közösségek bevonására helyezték a hangsúlyt a pályázatukban.    

Környezettudatosan Vácott 

Vácott a bizottság kettő pályázónak ítélt támogatást. A Deákvári Főúti Óvoda az óvodai nevelésbe építi bele a környezettudatos gondolkodást és a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elvet, valamint a bioszféra helyi szintű megóvására helyezik a hangsúlyt. Nyertes pályázatuk a „Nem csak a miénk az erdő!” nevet viseli.

A Chazar András EGYMI Simon Antal Tagintézmény a térség másik nyertes pályázója. A „Mi is képesek vagyunk megváltoztatni és jobbá tenni a világot” című projekt keretében olyan kertet alakítanak ki, ahol a sajátos nevelési igényű tanulók tapasztalás útján, gyakorlati tevékenységek által ismerhetik meg a természettel való együttélést, a környezetvédelem fontosságát és a növénytermesztési ismeretek megalapozását. 

Tekintse meg az oklevélátadásokról készült videónkat!

Zöld Megoldás-pályázat Simon Antal Iskola

Iskolai kertészkedés és parképítés Baranyában

A baranyai régióban a nyertesek között szerepel a „Nem kertelünk! Kertészkedünk" nevet viselő pályázat, amelyet a Siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola "Fogjunk össze! Gyermekekkel a gyermekekért!" Alapítvány nyújtott be. Céljuk, hogy az iskolai tananyagot összekössék a gyakorlattal, mindezt egy iskolakert létrehozásával valósítanák meg.

A Rókavár Egyesület „Vokányi Öko-Ötletelő” fantázianevű projekttel pályázott és nyert. A projekt keretében egy olyan park létesítését és felszerelését valósítják meg, ami helyszínül szolgál számos gyermek- és felnőtt program számára egyaránt. A projekt előnye, hogy szabadon látogatható, ezáltal bármikor feltöltődést nyújthat az arra járó családoknak.  

A pécsi térségben a Pellérdi Általános Iskola Görcsönyi Általános Iskolája részesült támogatásban az „érzéKertünk a Görcsönyi Suliban” című pályázatukkal. A projekt keretében az érzékenyítésre helyezik a hangsúlyt egy olyan park kialakításával, ahol csenddel, dallammal, illattal és különböző felületekkel valósítják meg az elképzeléseiket.

Tekintse meg az oklevélátadásokról készült videónkat!

Zöld Megoldás-pályázat oklevél átadó a Görcsönyi Általános Iskolában

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében - az idén megvalósuló projektekkel együtt – összesen 70 projekt létrejöttét támogatjuk, mintegy 98 millió forintból.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország