50 éves a váci cementgyár !

1963-ban létesült a mészkőben gazdag Naszály-hegy lábánál, Vácott a Duna-Dráva Cement Kft. elődje, a Dunai Cement és Mészművek. A váci cementgyár azóta is a térség meghatározó gazdasági és foglalkoztatási szereplőjeként működik. 

Az eltelt 50 év alatt a Duna-Dráva Cement Kft. váci gyára Európa egyik legkorszerűbb cementgyárává nőtte ki magát, amely több mint 27 millió tonna klinkert és 36 millió tonna cementet állított elő az elmúlt évtizedekben. A jubileumi év során vállalatunk különféle eszközökkel, és módokon emlékezik meg a jeles évfordulóról, a váci gyár dolgozóiról, munkájukról és az eltelt évtizedek történetéről.  

Az elmúlt 50 év alatt talán nincs is olyan a térségben, aki valamilyen módon ne ismerte volna, ne állt volna valamilyen kapcsolatban a váci cementgyárral, ezért sem múlhat el nyomtalanul az eltelt fél évszázad. Szeretnénk összegyűjteni a személyes és közös tárgyakat, emlékeket, hogy megmutassuk a gyár és a város változásának folyamatát, hogy mit jelentett számunkra az eltelt 50 év.

Kiállítás a Madách Imre Művelődési Központban
 

50 éves a váci cementgyár. Ez alkalomból az elmúlt hónapokban bárki elküldhette emlékeit, fényképeit a gyár történetéhez kapcsolódóan.
Ezekből az emlékekből állt össze az a kiállítás, melyet 2013. július 15-től október 15-ig bárki megtekinthet a váci Madách Imre Művelődési Központ aulájában (Dr. Csányi László krt. 63.). A belépés díjtalan.
A kiállítás célja, hogy megőrizze és bemutassa az utókor számára fél évszázad cementgyártásának történetét, és tisztelegjen mindazok előtt, akik kivették a részüket a munkából. Egyúttal egy olyan tárlat is, amit végignézve bárki végigélheti velünk az eltelt 50 év legszebb pillanatait, a gyár, és a város fejlődésének történetét.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország