"Barátunk a természet"

Szava község óvodája azzal a céllal indította útjára projektjét, hogy olyan élményekhez juttassa a gyermekeket, amelyek elősegítik az óvodai környezeti nevelést és megtanítják őket együtt élni a természettel. A Zöld Megoldást a DDC közel 1.200.000 forinttal támogatta.

Az óvoda korábbi, sikeres pályázatának madárbarát tanösvényét a gyerekek nagy élvezettel használják, hatékony kiegészítője lett az óvodai nevelőmunkának. A késő őszi és téli időszakban történik a madarak gondozása és védelme, mint például a madáretetés, a madárkarácsony és a madár megfigyelés. Ezáltal a gyerekek közeli kapcsolatba kerülhetnek a kert madaraival, megismerhetik és megszerethetik őket.

A most megvalósuló projekt fő célja, hogy az óvoda udvarán egy olyan interaktív foglalkoztató teret hozzanak létre, amely egyaránt alkalmas játékra, fejlesztő tevékenységek és rendezvények szervezésére. Mindezek mellett segíti a pedagógusokat, hogy a gyermekekkel a madarakat - azok megzavarása nélkül - egy vadkamera segítségével figyelhessék. Az A Beton-Viacolor Zrt. térkő adományával támogatta a projektet, amelyet az újonnan létrejövő közösségi tér burkolásánál hasznosítottak.

A projekt átadására július 4-én ünnepélyes keretek között került sor, ahol a település, az óvoda és vállalatunk képviselői is tiszteletüket tették.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Szava.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Szava.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Szava.

Zöld Megoldás-pályázat oklevél átadása Szaván.