Társadalmi felelősségvállalás az elmúlt évekből

Vállalatunk számára kiemelten fontos a természeti értékek védelme, a helyi közösségek és a fiatal generáció támogatása. Éppen ezért, társadalmi felelősségvállalási programjaink keretében évek óta meghirdetjük cementgyáraink vonzáskörzetében a "Zöld Megoldás-pályázatot", a Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíjprogramot, és minden második évben Beremenden a Zöld Alternatíva Vetélkedőt. Az állandó projektek mellett hosszú távú együttműködés keretében támogatjuk a régió kulturális intézményeit, mint például a Siklósi Várat.

Duna-Dráva a Tehetségekért ösztöndíjprogram

Több mint egy évtizede hoztuk létre ösztöndíjprogramunkat a cementgyáraink térségében élő általános és középiskolások részére, amellyel a tanulmányi, sport vagy kulturális területen tehetséges diákok fejlődését támogatjuk.
A 2019/2020-as tanévben a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány kuratóriuma Beremenden összesen 48 főt, 39 általános iskolás és 9 középiskolás tanulót részesített a program keretében ösztöndíjban.

Zöld Megoldás-pályázat

Vállalatunk környezettudatos kezdeményezések támogatására 2011-ben létrehozta a Zöld Megoldás-pályázatot. A pályázattal forrást teremtettünk olyan fejlesztések és programok számára, amelyek két cementgyárunk térségében, valamint a Pécsett és környezetében élők mindennapjait segítik, szépítik. Például közösségi tereket, oktatási intézmények környezetét segítettünk szebbé, környezettudatosabbá és zöldebbé varázsolni.

A pályázat keretében a cementgyárak vonzáskörzetében létrejövő projekteket évente 3-3 millió forinttal, míg a Pécsett és környékén megvalósuló kezdeményezéseket 1,5 millió forinttal támogatjuk. 

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap

Vállalatunk életében prioritást élvez, hogy az európai színvonalon működő gyárainkról és fejlesztéseinkről, valamint a cementipar és a fenntarthatóság kapcsolatáról rendszeresen tájékoztassuk a környezetünkben élőket. 

Ezért, kifejezetten az érdeklődő középiskolai tanárok és diákjaik számára hívtuk életre a Zöld Alternatíva Vetélkedőt és Nyílt Napot, amely egy játékos vetélkedővel egybekötött gyárlátogatás. A vetélkedőn a cementgyártás környezettudatosságával, hulladék feldolgozásával kapcsolatos kérdésekre kell a középiskolák delegált csapatainak helyesen válaszolnia, illetve izgalmas, kihívást jelentő feladatokat megoldania a döntő során.

Regionális együttműködés

Baranya megye meghatározó gazdasági szereplőjeként fontosnak tartjuk a helyi értékek védelmét, megőrzését. 2019-ben ezért is kezdtük meg együttműködésünket a Siklósi Várral, hogy együttes erővel aktívan dolgozzunk a térség kulturális életének színesítésén és fellendítésén. 

„Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram - Siklós -2019 .

„Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram - Siklós -2019 .

"Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíjprogram számokban

"Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíjprogram számokban.

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt nap - Beremend - 2018 .

Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt nap - Beremend - 2018 .

Zöld Megoldás Pályázat - Beremend - 2017 .

Zöld Megoldás Pályázat - Beremend - 2017 .

Zöld Megoldás Pályázat - Hétágfa Egyesület - tanösvény térkép.

Zöld Megoldás Pályázat - Hétágfa Egyesület - tanösvény térkép.

Zöld Megoldás-pályázat számokban

Zöld Megoldás-pályázat számokban.