Hamarosan elkészül a debreceni BMW Gyár

2020-ban kezdődött és jelenleg is tart a BMW Group Gyár kivitelezése Debrecen Észak-Nyugati Gazdaséági Övezetében, amelyhez a DDC Debreceni Mobil Betonüzeme is szolgáltat transzportbetonokat jelentős mennyiségben. A folyamatos betonellátás érdekében, illetve a Megrendelők igényeihez igazodva, esetenként akár 0-24 órában, gyakran heti 6 napban megy a termelés.

A monumentális létesítmény 3 km hosszúságával és 1,6 km szélességével a központi épületet, valamint több fontos gyártóüzemet és kiszolgáló létesítményt, mint például a többszintes festőüzemet foglal magába, amely környezettudatos szempontok figyelembevételével épül.

A beruházáshoz eddig összesen több mint 40.000 m3 betonterméket biztosítottunk a cölöpözési, szerkezetépítési, és ipari padló készítési munkálatokhoz, továbbá látszóbeton felületekhez.

Cementtermékeink közül elsősorban a CEM II/A-S 42,5 N; CEM I 52,5 N; valamint CEM II/A-LL 42,5 N típusúakat alkalmaztuk a transzportbetonok gyártása során.

A kivitelezés főbb szereplői a Kész Építő Zrt., az OKM Kft., a Szabadics Zrt, a HBM Kft. és a SOLKID Kft., valamint az Asconkerb Kft.

A tervek szerint 2023 tavaszán telepítik a berendezéseket és a gyártósorokat a gyárban, ősszel pedig 100 diák kezdheti el felsőfokú tanulmányait a képzési központban. 2024-ben indítják a Neue Klasse járművek próbagyártását, majd 2025-ben az elektromos modellek sorozatgyártását.

Helyszín

BMW Group BMW körút 1.
4002 Debrecen (Magyarország)

BMW gyár.