"Élhetőbben az élhetőben"

A Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola projektje az intézmény egy részének „újrahasznosítását" foglalja magába. Célja, hogy a gyermekek számára kényelmesebbé tegyék a mindennapokat a környezettudatos anyagok használatával és a környezeti ismeretek terjesztésével. A Zöld Megoldást a DDC 1.300.000 forinttal támogatta.

A projekt fő célja, hogy a jelenleg kihasználatlan terekben úgynevezett „pihenő szigeteket" alakítsanak ki, amelyekkel elsősorban a gyermekek reggeli, délutáni és órák közötti, várakozással eltöltött idejét kívánják otthonosabbá tenni. Ezeken a pontokon újrahasznosított raklapokból készülő bútorokat helyeznek el, ezáltal tudatosítva a diákokban az újrahasznosítás, újrahasznosíthatóság fontosságát. A bútorok fölött elhelyezkedő TV biztosítja az ismeretterjesztő filmek vetítését, amely megszínesíti a várakozás perceit. Emellett, a szintén raklapból előállított virágállványok biztosítják az iskolán belüli természeti közelséget. A falakra festendő alkotások témája a környezet, amely egyrészt elmélyíti a gyermekek tudását, másrészt otthonosabbá teszi a tanuló környezetüket, közelebb hozza a természetet és annak szeretetét.

A projekt átadó ünnepségére október 4-én került sor, ahol az iskola és fenntartója, valamint a vállalatunk képviselői is tiszteletüket tették. A DDC részéről Müller Ádám, a Beremendi Cementgyár igazgatója köszöntötte a résztvevőket. 

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Kozármisleny.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Kozármisleny.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Kozármisleny.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség, Kozármisleny.

Zöld Megoldás-pályázat oklevél átadása Kozármislenyben.