2018 és 2021 között épült meg Újbudán a főváros egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja, az Etele Plaza

Kedvező csomóponti elhelyezkedésnek köszönhetően várhatóan naponta mintegy 40 ezer vásárló érkezik a bevásárlóközpontba, mely 180 üzletnek biztosít helyet. A 22 ezer m2 alapterületű és bruttó 137 ezer m2 összterületű épület P2 és P1 – 1300 férőhelyes - mélygarázs szintekből, egy földszintből, egy magasföldszintből és további 5 emeletből áll.

A tervezők olyan „okos” funkciókkal látták el a komplexumot, mint például az épületen belül található ledfal, amely folyamatos tájékoztatást nyújt a vásárlóknak, vagy a fejlett navigációs és helymeghatározó rendszer, amely a parkolásban segíti őket az üres helyek feltüntetésével. Ezen túlmenően a tervezők környezettudatos megoldásokra is gondoltak: ilyen a hőszivattyús légkezelő technológia, az épület természetes átszellőztetésének lehetősége vagy az árnyékoló rendszerrel ellátott üvegtető.

A projekt egyik beszállítója a Duna-Dráva Cement Kft. partnere, a Molnárbeton Kft., aki a munkálatokhoz 40 ezer m3 betont biztosított, melyből 20 ezer m3  CEM II/B-S 42,5 N típusú DDC cement felhasználásával készült.

Helyszín

Etele Pláza Etele tér 12.
1119 Budapest (Magyarország)

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.

Etele Pláza.