1. Vezérigazgatói köszöntő

Alapvető célunk, hogy tevékenységünk átlátható és nyitott legyen minden érdeklődő számára, ezért készítettük el fenntarthatósági jelentésünket. Jelen kiadványunk segítségével bemutatjuk a fenntartható működésre vonatkozó törekvéseinket, környezetvédelmi alapelveinket és társadalmi felelősségvállalásunk részleteit is.
Hiszen úgy gondoljuk, hogy sokat teszünk a mindennapokban egy valóban fenntarthatóbb jövőért mind vállalati, mind pedig társadalmi szinten. Ezt szeretnénk most érthetően és tematikusan Ön elé tárni.

Valljuk, hogy hosszú távú üzleti célkitűzéseink nélkülözhetetlen alapfeltétele és meghatározó eleme az, hogy összhangot teremtsünk vállalatcsoportunk és környezetünk között. Ez az elv segít minket hozzá, hogy költséggazdálkodással, hosszú távon fenntartható, kiegyensúlyozott növekedéssel emeljük bevételeinket, és kölcsönös bizalmon és együttműködésen alapuló partneri és munkatársi kapcsolatokat építsünk ki.
 
Folyamatosan cselekszünk egy élhető, fenntartható jövőért, a működésünkből fakadó kibocsátások csökkentéséért, valamint a ránk bízott természeti erőforrásokkal történô felelős gazdálkodásért. Emellett aktívan dolgozunk azon, hogy működési régiónk zöldebb legyen, bevonva mindebbe a különböző társadalmi szereplőket is. A tulajdonosaink által megfogalmazott „HeidelbergCement Fenntarthatósági Törekvések 2030” elnevezésű program átvétele és mindennapjainkba integrálása rövid távú céljaink között szerepel, így fejlesztve ezzel is évről évre működésünket. Örülök, hogy munkatársaink egy valóban felelős, a közösségi értékteremtés és a fenntarthatóság iránt elkötelezett, sikeres vállalat elégedett dolgozói, akik aktívan részt vesznek a közösségi és értékteremtő folyamatainkban!

Hiszünk abban, hogy a ma meghozott felelős döntéseink a jelen társadalma mellett a jövő generációjának gazdasági, társadalmi és természeti környezetét és teljes értékű életét támogatják majd.

Szarkándi János
 Elnök-vezérigazgató