Fűben-fában orvosság van

A Cházár András Alapítvány pályázatának célja, hogy a Cházár András EGYMI, Kollégium és Gyermekotthonban működő óvoda játszóudvarának fejlesztésével egy olyan természetbarát környezetet hozzanak létre, ahol a speciális nevelési igényű gyerekek képességeiknek és adottságaiknak megfelelően ismerkedhetnek a környezettudatos magatartással, a természet védelmével.

A projekt keretében az óvodában fűszer- és gyógynövény, valamint konyhakertet telepítettek, madáretetőket helyeztek ki, lépegetőt, taposót alakítottak ki a gyerekeknek, új virágos növényeket, bokrokat telepítettek, és felszedték a már elhasználódott betonjárdát is. A korábban használaton kívüli, szobszédos ház falával közös felületen gyönyörű festménnyel gazdagodott a játszótér, amelyet féltető szerkezettel igyekeznek megóvni az időjárás viszontagságaitól. A sajátos nevelési igényű gyermekek számára különös jelentőségű a kézzel fogható, szagolható, kóstolható, érezhető természeti környezet megismerése, amelyre a felújított udvar, a növény- és zöldségtermesztést megvalósító konyhakert lehetőséget tud teremteni.

A „Fűben-fában orvosság van” fantázianevű projektet 2016. szeptember 23-án avatta fel Natalia Khainooskaya a Diplomata Házastársak Budapest fővédnöke, valamint Szarkándi János a DDC elnök-vezérigazgatója az intézményben tartott ünnepélyes átadón. A játszóudvar fejlesztését a DDC 1.755.000 forinttal támogatta.

A projekt a 2015/2016-os pályázati évben valósult meg.

Handover ceremony at Cházár András EGYMI, Student Hostel and Children’s Home. A DDC 2011 őszén indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez és a helyi infrastruktúrák környezettudatosabb hasznosításához, valamint a természeti környezet megismerésének elősegítéséhez.

A DDC 2011 őszén indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez és a helyi infrastruktúrák környezettudatosabb hasznosításához, valamint a természeti környezet megismerésének elősegítéséhez.

Handover ceremony at Cházár András EGYMI, Student Hostel and Children’s Home.

Helyszínrajz.

Látványterv.