Tovább (sz)épült a Hungexpo

A Hungexpo, hazánk egyik legnagyobb kiállítás- és rendezvényhelyszíne revitalizációs program keretében újult meg. A projekt 2019 októberében indult, és 2021 szeptemberében fejeződött be.

A munkálatok során felújították és korszerűsítették a meglévő pavilonokat, valamint két új kiállítási csarnok, új fogadóépület és egy kongresszusi központ épült. Emellett megújult a hely teljes közmű-infrastruktúrája és a tereprendezés is megtörtént a több ezer parkolóhely létrehozása mellett.

A kongresszusi központ korszerű audiovizuális technikával felszerelt, 26 szekcióteremmel rendelkező, 2000 résztvevővel szervezett plenáris ülés befogadására is képes.

A DCC transzportbeton termékeivel támogatta a projekt létrejöttét 2019 októberétől kezdve egészen 2021. augusztus végéig. Az építkezés során közel 40.000 köbméternyi, különböző típusú transzportbeton került legyártásra és bedolgozásra.

A legtöbbet az alábbi betonminőségekből használták fel: 
-    C30/37-XC1-16-F3 10.000 m3, 
-    CKT-4 6.500 m3, 
-    C30/37-XD1-XA2-XV2(H)-24-F3 4.500 m3. 

Továbbá a Hungexpo építkezése során felhasznált C30/37-XC2-24-F3 ipari padló speciális betonminőség is. Az ipari padló betont jellemzően csarnokok, gyártócsarnokok, raktárak építésénél használják. A megfelelően előkészített ipari padló szinte láthatatlan a külső szemlélő számára.  Megvalósítása rendkívül esztétikus és időtálló, ezért is alkalmas a használata ezekben az épületekben. Fontos, hogy a szerkezet megfelelő műszaki állapotban legyen, hiszen több évtizedes tartósságot kell biztosítania az épületeknek.

A projekt fejlesztés tervezője a Finta Stúdió, a kivitelezője pedig a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. volt, míg a beruházást a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Expo Park Kft. menedzselte.

A beruházásnak köszönhetően a Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetségének (ICCA) rangsorában jobb besorolással szerepelhet Budapest.

Helyszín

Albertisai út 10.
1101 Budapest (Magyarország)

Hungexpo.

Hungexpo.

Hungexpo.

Tovább (sz)épül a Hungexpo.

Tovább (sz)épül a Hungexpo.

Tovább (sz)épül a Hungexpo.