Ismét díjazták a DDC társadalmi tevékenységét

Elismerést nyert a „Duna-Dráva a tehetségekért” ösztöndíj program

2016. február 26-án tartotta a GAP Média Kft. 3 Jó Cselekedet nevű társadalmi kezdeményezésének díjátadó estjét. A jótékonysági verseny helyezettjei között szerepel a Duna-Dráva Cement Kft. is. A vállalat 3 projektjével indult, ezek közül végül a „Legnagyvonalúbb jó cselekedet” kategóriában ért el első helyezést. A DDC nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, így a cementgyárak környezetében élő települések lakóiért végzett munkáját korábban már többször is elismerték.

A 3 Jó Cselekedet pályázat azzal a céllal jött létre, hogy elismerje és értékelje azokat a kezdeményezéseket, amelyek célja mások segítése minél emberibb és ötletesebb programokon keresztül. A versenyre mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok adhatták be pályázatukat, a jelentkezés feltétele évi 3 jócselekedet végrehajtása volt.

A Duna-Dráva Cement Kft., hazánk egyik meghatározó építőipari társaságaként a minőségi építőanyag gyártás és a környezettudatos technológiák alkalmazása mellett nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalására is. A vállalat 3 különböző kezdeményezésével pályázott, melyek fontos és állandó elemei társadalmi felelősségvállalási programjának. 

A 2011-ben elindított Zöld Megoldás-pályázat, melynek célja a vállalat által üzemeltetett két cementgyár vonzáskörzetében elhelyezkedő települések infrastruktúrájának környezettudatos fejlesztése, a „Legzöldebb jócselekedet” kategóriában indult. A „Duna-Dráva a tehetségekért” ösztöndíj program, amely szintén a cementgyárak környezetében élő tehetséges gyermekek támogatását tűzte ki célul a „Legnagyvonalúbb jó cselekedet” kategóriában, míg a középiskolásokat célzó, környezetvédelmi vetélkedő és gyárlátogatás, vagyis a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap a „Legkreatívabb jó cselekedetért” járó díjért szállt versenybe. A hattagú független zsűri a Budapesten megtartott díjkiosztó esten végül a „Duna-Dráva a tehetségekért” programot találta elismerésre méltónak.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

A díjat Szarkándi János, a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója vette át.

Csoportkép a díjazottakról.

A DDC nyerte el a "Legnagyvonalúbb jó cselekedet" elnevezésű díjat.