Kanyar Ferencné

Környezetanalitikus, több mint 35 éve a DDC munkatársa

1982 nyarán kezdtem el dolgozni az akkori BCM laboratóriumában. 5 év laboros munka után fél év erejéig a cementgyáron kívül dolgoztam, majd 1988 áprilisában visszatértem. A Beremendi Gyár modernizációja óta környezetanalitikusként a  tüzelőanyagok vizsgálatával foglalkozom. Feladataim közé tartozik a vizsgálatokhoz szükséges oldatok elkészítése is, valamint a nyári időszakban a középiskolai gyakorlatra érkező fiatalokat  megismertetem  a környezetanalitikai munkával.

A szakmai munkán kívül munkavédelmi képviselőként is tevékenykedem. Ez egy egészen más terület, mint amit napi szinten végzek. Más ismeretek meglétét igényli, és ezeket a cég támogatásának köszönhetően könnyedén elsajátíthatom. 2014-ben pedig az a megtiszteltetés ért, hogy  munkám elismeréseként  vezérigazgatói dicséretben részesültem.

Örülök, hogy egy olyan vállalatnál dolgozhatok, amely számtalan lehetőséget kínál a továbbképzésre, különböző dolgozói programokat szervez, valamint a fiatalok karrierútját is támogatja. Az utókor számára azt üzenem, hogy fejlődjenek, építsenek karriert, éljenek a lehetőségekkel, de a család fontosságát se becsüljék alá.

(Az interjú 2018 júniusában készült.)