Duna-parti kerékpáros pihenő és iskolai szaktanterem

Három különböző projektet díjaztak Vácott és térségében a DDC Zöld Megoldás pályázatán. A hagyományosan meghirdetett program keretében szeptember közepén átadott váci és kismarosi kincskereső ösvények után, további két projekt, a Vác és Sződliget közötti Duna-parti kerékpáros pihenő és a váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium interaktív oktatástechnikai elemekkel felszerelt szaktantermének ünnepélyes átadására került sor. 

A civil szervezetek, a lakosság, tanulók, hallgatók és tanárok bevonásával megvalósult projekteket az intézményvezetők és Sződliget polgármestere társaságában szeptember 25-én Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója avatta fel. 

A Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium új szaktanterme olyan környezetvédelmi kutatásokra és laboratóriumi kísérletekre ad lehetőséget, amelyekben az iskolások az eddigi szűkös eszközfelszereltség miatt hiányt szenvedtek. A dr. Gánti Tibor híres természetkutató professzorról elnevezett szaktanteremben ezentúl a tanárok egyszerre akár egy egész osztályt is bevonhatnak a kísérletekbe a legmodernebb eszközök és az informatika segítségével. A professzor özvegye levélben fejezte ki köszönetét és jókívánságait. Az átadó résztvevői meghallgathattak a professzor Váci eltűnő szigetek című művéből egy kisebb részletet is.

A projekt a 2013/2014-es pályázati évben valósult meg.

Duna-parti kerékpáros pihenő.