Kommunikációs referensek, akik összekapcsolják a vállalatot

Kommunikációs osztályunk vállalatunkat és alapelveinket képviseli és közvetíti munkatársaink és a külvilág felé. Munkájuk által (is) aktív részesei a DDC életének, és nagy szerepük van a vállalat és egyéb intézmények közötti kapcsolat megteremtésében és fenntartásában.

Kommunikációs referens kolléganőink egyetértenek abban, hogy nincsen se átlagos munkanap se átlagos munkahét ezen az osztályon. Ennek is köszönhető, hogy nem lehet megunni a munkát, mivel minden nap új feladatokat, kihívásokat hoz magával. Lehetőségük van kreatívnak lenni mind a külsős projektek, mind a munkatársaknak szánt programok kapcsán. Számtalan lehetőségük nyílik arra, hogy együttműködjenek a vállalat egyéb területein dolgozó kollégákkal, őket is meghallgatva és velük együtt alkotva, fejlesztve a DDC-t.

A csapatot tekintve azt gondolnánk, hogy a területen dolgozók azonos feladatokat látnak el, mivel a pozíció megnevezés minden esetben kommunikációs referens. Ezzel ellentétben a felelősségi körök és tevékenységek eltérnek egymástól, akár még közös projekteken belül is.
Vágásiné Valcz Adrienn már több, mint 10 éve Vállalatunknál dolgozik. Feladatai nagy részét a rendezvények szervezése és lebonyolítása (pl.: Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap, Zöld Város Program és Családi nap) teszi ki, aktív szerepet vállal grafikusi tervezésekben és támogatja a kommunikációs vezető munkáját adminisztratív és tervezési feladatokban.

„Amikor egy teljesen új program születik meg a kezeink által, és látom a rendezvény sikerességét, a kollégák, partnerek vagy gyerekek elégedett és hálás arcát, számomra ez mindent felülír.”

Kazár Beáta felel a vállalat online felületeinek (duna-drava.hu, intranet), valamint a közösségi média oldalainak (facebook, DDC-s munkatársak csoportja) menedzseléséért és tartalmi fejlesztéséért. Aktív részese a promóciók szervezésének és kommunikációjának. Nagy szerepe van továbbá olyan projektekben, amelyek a munkavállalóink és vállalatunk közötti kapcsolatot erősítik.

„Amit a legjobban szeretek, hogy a vállalaton és cégcsoporton belül is rengeteg kollégával tudok kapcsolatot tartani a munkakörnek köszönhetően, így sok érdekes embert ismerhetek meg.”

Farkasné Parlag Kata az idei évben csatlakozott a kommunikációs csapathoz. Főbb feladatai között fellelhetőek a különféle szponzorációs projektek, társadalmi felelősségvállalási programok (Zöld Megoldás-pályázat) és az ajándékozással kapcsolatos tennivalók. Katához tartozik többek közt a DDC Magazin és különféle sajtóközlemények előkészítése is.

„Az emberek mindig mosolyognak!  Az irodaházakban, vagy a gyárak területén sok mosolygós arc köszön vissza, és a szakemberek mindegyike odavan a munkájáért.”

A kommunikációs csoport munkája által összekapcsolja vállalatunk vezetését, munkatársainkat és a külvilágot egymással. Mivel minden téren találkozhatunk velük, kiemelten fontos mit is gondolnak a DDC-ről és mi az, amit őszintén tudnak rólunk közvetíteni. Kollégáink számára nagy előnyt jelent, hogy családias légkörben dolgozhatnak, bármikor felkereshetik az egyéb területen dolgozó munkatársakat is, akik kedvesen segítenek kérdéseikben. Fontos a vezetőségnek is, hogy a munkavállalók valóban szeressenek itt dolgozni, ezért lehetőséget biztosítunk a folyamatos fejlődésre is. Mindezek mellett a munkavállalókkal szembeni korrektség és becsületesség továbbra is kiemelt szereppel bír. 

(a cikk 2019 októberében készült)