Egy lépéssel közelebb a körkörös gazdasághoz

Vállalatunk régóta a fenntarthatóság elve mentén működteti a Váci és a Beremendi Cementgyárat. A fenntarthatóság, mint cégfilozófia áthatja tevékenységünket: korszerű, környezettudatos műszaki eljárásokat alkalmazva, „jó gazda” módjára kezeljük a természeti erőforrásokat és folyamatosan fejlesztjük gyártási technológiánkat. 2016-ban egy komplex, közel 7 milliárd forintos modernizációs folyamatba kezdtünk a Váci Cementgyárban, melynek folytatásaként 2019-ben egy újabb, 2 milliárd forint összértékű beruházást indítottunk az olaszországi székhelyű Entsorga csoporttal közreműködve. A projekt során az Entsorga két szabadalmaztatott technológiáját valósítottuk meg: egy 1000 m2 alapterületű alternatív tüzelőanyag tároló csarnok és 4.0-ás ipari megoldásokat is alkalmazó automatizálási rendszer készült.

Az idén tavasszal átadott beruházás eredményeképpen a fosszilis tüzelőanyagok kiváltásával tovább csökken az egy tonna cement előállításakor keletkező szén-dioxid mennyisége.A magyar cementipar történetében először valósult meg egy emberi beavatkozás mentesen, automatikusan működő helyettesítő tüzelőanyag tároló és adagoló technológiai sor. A beruházással vállalatunk egy lépéssel közelebb kerül a körkörös gazdaság megalapozásához.

A kiváló csapatmunka és koordináció lehetővé tette a beruházás ütemtervének a betartását. Február 21-én elindult a rendszer beüzemelése anyagfeladással, amelynek keretében kis lépésekkel növeljük a rendszer szállítási, adagolási teljesítményét. Március első felében befejeződött a rendszer teljes körű indítása.

Vállalatunk társadalmi felelősségvállalási tevékenységének fókuszában a környezetvédelem és a helyi kulturális kezdeményezések támogatása áll. Több évtizedes fennállásunk alatt számos szakmai díjat megszereztünk. Legutóbb "A Környezet Védelméért” Díjban részesült vállalatunk. Környezetvédelmi tevékenységünkről bővebben a fenntarthatósági jelentésünkből tájékozódhatnak.
 

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Váci Modernizáció.

Váci Modernizáció.