DDC betonnal fejlődik és szépül Makó

Makó büszkélkedhet az újonnan megépült József Attila Városi Könyvtárral, amely Makovecz Imre tervei alapján készült el. A modern bibliotéka több funkciót is betölt: az olvasószobák mellett rendezvényterem, számítástechnikai labor és egy büfé is várja majd az odalátogatókat. A háromszintes, 1.840 m2-es könyvtár kormányzati támogatással épülhetett meg. A pillérek kiöntéséhez 1.000 m3 öntömörödő betont használtak fel.

A beruházás érinti a környező utcákat is: aszfaltozott és térköves úttest (1.114 m hosszan), kerékpárút (634 m), járda (2.500 m) és parkoló épül (351 db), valamint kerékpártárolók (293 férőhelyes) jönnek létre. Emellett létesül négy gyalogos átkelőhely, egy-egy szökőkút és ivókút is. Az érintett utcákon mindezek mellett a közvilágítás, a csapadékvíz elvezető rendszer, az ivóvízvezeték rendszer és a távhő vezetékek is megújulnak.

Ezen túlmenően három épület felújítása, bővítése, kivitelezése is elindulhatott: Makovecz Imre első makói épülete, a 13.000 m2-en elterülő Hagymaház rekonstrukciója, a gyógyfürdő bővítése, valamint a Práger Antal nevét viselő mozi építése kezdődhetett meg.

A város megszépülése várhatóan 2020-ban zárul le, amelyhez a DDC Makói Betonüzeme szolgáltatja a szükséges betontermékeket.

Helyszín

6900 Makó (Magyarország)

Makói Könyvtár.

Makói Könyvtár.

Makói Könyvtár.

Makói Könyvtár.