A nagy múltú Beremendi Cementgyár 2007 és 2009 között több mint 15 milliárd forintos modernizációval Európa egyik legkorszerűbb cementgyárává vált.

A Beremendi Cementgyár modernizációja

Hazánk egyik meghatározó cementipari vállalata ünnepélyes keretek között avatta fel beremendi cementgyárának új kemencevonalát. A 2007 nyarán megkezdett, több mint 15 milliárd forintos modernizáció eredményeképpen Európa egyik legkorszerűbb cementgyára működik az évszázados cementipari hagyománnyal rendelkező településen. 

A technológiai megújulás mindenekelőtt a gyár „lelkét”, a kemencevonalat érintette. Beremenden két, 37 éves kemencesor működött, amelyeket egy nagyobb, csúcstechnológiájú kemencevonalra cseréltek és automatizált folyamat-szabályozással, valamint a helyi sajátosságokat szem előtt tartó, különleges gépészeti megoldásokkal láttak el. A fejlesztés emellett a hőcserélőtorony, a klinkerhűtő és a portalanító berendezések teljes átalakítására is kiterjedt.

Bővebben a modernizációról

ADATVÉDELMI INFORMÁCIÓ: Amikor elkezdi lejátszani ezt a videót, a YouTube cookie-t helyez a böngészőjére, amely lehetővé teszi a YouTube számára, hogy felismerje, amikor a YouTube-ot vagy más beágyazott YouTube tartalmú webhelyeket látogat meg. A cookie-kat bármikor törölheti a böngészőből. Az adatok YouTube-on keresztül történő feldolgozásáról a YouTube webhelyén olvashat.