Játsszunk "zöldebben"!

A Siklósi óvoda és bölcsőde Köztársaság téri tagóvodája által indított projekt célja, hogy a gyermekekben a természeti és társadalmi környezethez való pozitív érzelmi viszonyt, viselkedési formákat és magatartási módokat alakítsanak ki. A projektet a DDC több mint 1.000.000 forinttal támogatta.

Fontos a környezeti kultúra iránti igény megalapozása a fiatalok esetében, a gyermekek közvetlen környezetében található élővilág megismertetése és megszerettetése. Mindezt interaktív táblák segítségével kívánja az intézmény elérni, amelyek a négy őselem (víz, föld, levegő, tűz) jegyében készülnek. A törekvések között szerepel - a környezet védelme érdekében - a tudatos, felelősségteljes cselekvés ösztönzése és a fenntartható környezet kialakítása. A projekt célja ennek a szemléletmódnak a megalapozása és kialakítása a gyermekekben, valamint ezen keresztül a szülők környezeti attitűdjét alakító értékeinek megerősítése. A gyerekek játék közben ismerkednek a világgal, a tárgyakkal, és azok tulajdonságaival, valamint a valóság jelenségeivel, eseményeivel. A projekt által a gyermekek szabad játékában, cselekvés közben, spontán módon tanulhatnak.

A projekt átadására július 4-én ünnepélyes keretek között került sor, ahol a település, az óvoda és vállalatunk képviselői is tiszteletüket tették.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Siklós.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Siklós.

Zöld Megoldás-pályázat átadó ünnepség Siklós.

Zöld Megoldás-pályázat oklevél átadása Siklóson.